Lampaanmunuaisia Provencal ja viipaleuuniperunat
Vaikuttaa siltä, että sisäelinruokia on alettu arvostamaan jälleen enemmän. Jos löydät kaupasta tai hallista lampaanmunuaisia, kokeile tätä jännittävää ruokaa. Kai sinä ja ystäväsi pidätte valkosipulista?
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 16 pientä lampaanmunuaista
- 2 kokonaista valkosipulia
- suolaa ja valkopippuria
- voita paistamiseen
Viipaleuuniperunat
- 800 g perunoita
- rypsiöljyä paistamiseen
- 2 oksaa tuoretta timjamia
- 2 rkl persiljasilppua
- suolaa ja pippuria
Tarjoilun
- 8 kokonaista pientä valkosipulia
- 8 luumutomaattia
Valmistusohje
1. Viipaleuuniperunat: Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat. Kuumenna öljy uunipannussa, laita perunat pannuun ja anna paistua kullanruskeiksi uunissa noin 30 minuuttia. Käännä varovaisesti muutaman kerran.
2. Ryöppää tarjoiluun tulevat valkosipulit muutama minuutti vähäsuolaisessa vedessä. Paista niitä sitten uunissa 10-15 minuuttia. Ryöppää luumutomaatit vähäsuolaisessa vedessä ja pidä ne sitten lämpiminä. Irrota kynnet yhdestä valkosipulista, kuori ja purista ne. Mausta munuaiset reilusti suolalla ja pippurilla ja hiero niihin valkosipulimurska. Kuumenna voi vaaleanruskeaksi paistinpannussa ja paista munuaisia keskilämmöllä 5 minuuttia.
3. Jaa perunaviipaleet lämpimille lautasille. Lado munuaiset niiden päälle ja pidä lämpimänä. Kuori toisen valkosipulin kynnet ja purista ne paistinpannuun ja paista minuutti, pari. Jaa paistettu murska munuaisille. Koristele tuoreella timjamilla ja persiljalla. Tarjoile tomaattien ja kokonaisina grillattujen valkosipulien kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka