Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lampaanmunuaisia Provencal ja viipaleuuniperunat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 16 pientä lampaanmunuaista
  • 2 kokonaista valkosipulia
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen

Viipaleuuniperunat

  • 800 g perunoita
  • rypsiöljyä paistamiseen
  • 2 oksaa tuoretta timjamia
  • 2 rkl persiljasilppua
  • suolaa ja pippuria

Tarjoilun

  • 8 kokonaista pientä valkosipulia
  • 8 luumutomaattia

Valmistusohje

1. Viipaleuuniperunat: Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat. Kuumenna öljy uunipannussa, laita perunat pannuun ja anna paistua kullanruskeiksi uunissa noin 30 minuuttia. Käännä varovaisesti muutaman kerran.

2. Ryöppää tarjoiluun tulevat valkosipulit muutama minuutti vähäsuolaisessa vedessä. Paista niitä sitten uunissa 10-15 minuuttia. Ryöppää luumutomaatit vähäsuolaisessa vedessä ja pidä ne sitten lämpiminä. Irrota kynnet yhdestä valkosipulista, kuori ja purista ne. Mausta munuaiset reilusti suolalla ja pippurilla ja hiero niihin valkosipulimurska. Kuumenna voi vaaleanruskeaksi paistinpannussa ja paista munuaisia keskilämmöllä 5 minuuttia.

Vaikuttaa siltä, että sisäelinruokia on alettu arvostamaan jälleen enemmän. Jos löydät kaupasta tai hallista lampaanmunuaisia, kokeile tätä jännittävää ruokaa. Kai sinä ja ystäväsi pidätte valkosipulista?

3. Jaa perunaviipaleet lämpimille lautasille. Lado munuaiset niiden päälle ja pidä lämpimänä. Kuori toisen valkosipulin kynnet ja purista ne paistinpannuun ja paista minuutti, pari. Jaa paistettu murska munuaisille. Koristele tuoreella timjamilla ja persiljalla. Tarjoile tomaattien ja kokonaisina grillattujen valkosipulien kanssa.

Lisää aiheesta:

Paistettua kanaa perunapedilläSieni-riisitäytetyt paprikat perunagratiinin keraLampaanpaistia valkoisten papujen kanssaLampaanpaisti padassaLammaspaisti ratatouillen keraValkosipulisilavoitu lampaanfilee
MunuaisetKananmunatonGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Munuaiset
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lampaanmunuaisia Provencal ja viipaleuuniperunat

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Munuaisia sinappikastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Englantilainen munuaispiiras