Lampaanmunuaisia Provencal ja viipaleuuniperunat

Vaikuttaa siltä, että sisäelinruokia on alettu arvostamaan jälleen enemmän. Jos löydät kaupasta tai hallista lampaanmunuaisia, kokeile tätä jännittävää ruokaa. Kai sinä ja ystäväsi pidätte valkosipulista?

Neljälle

  • 16 pientä lampaanmunuaista
  • 2 kokonaista valkosipulia
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen

Viipaleuuniperunat

  • 800 g perunoita
  • rypsiöljyä paistamiseen
  • 2 oksaa tuoretta timjamia
  • 2 rkl persiljasilppua
  • suolaa ja pippuria

Tarjoilun

  • 8 kokonaista pientä valkosipulia
  • 8 luumutomaattia

Valmistusohje

1. Viipaleuuniperunat: Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat. Kuumenna öljy uunipannussa, laita perunat pannuun ja anna paistua kullanruskeiksi uunissa noin 30 minuuttia. Käännä varovaisesti muutaman kerran.

2. Ryöppää tarjoiluun tulevat valkosipulit muutama minuutti vähäsuolaisessa vedessä. Paista niitä sitten uunissa 10-15 minuuttia. Ryöppää luumutomaatit vähäsuolaisessa vedessä ja pidä ne sitten lämpiminä. Irrota kynnet yhdestä valkosipulista, kuori ja purista ne. Mausta munuaiset reilusti suolalla ja pippurilla ja hiero niihin valkosipulimurska. Kuumenna voi vaaleanruskeaksi paistinpannussa ja paista munuaisia keskilämmöllä 5 minuuttia.

3. Jaa perunaviipaleet lämpimille lautasille. Lado munuaiset niiden päälle ja pidä lämpimänä. Kuori toisen valkosipulin kynnet ja purista ne paistinpannuun ja paista minuutti, pari. Jaa paistettu murska munuaisille. Koristele tuoreella timjamilla ja persiljalla. Tarjoile tomaattien ja kokonaisina grillattujen valkosipulien kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!