Lampaanlapaa ja juureksia timjamiliemessä

Lampaanliha on aina hyvää ja sitä on yhä paremmin saatavissa. Pyydä lihakauppiastasi poistamaan lampaanlavasta luu, niin selviät helpommalla. Tuoretta timjamiakin saa nykyään vuoden ympäri.

4 hengelle

  • 1 1/2 kg luutonta lampaanlapaa
  • lihalientä (kuutiosta)
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • 1/4 juuriselleri
  • 7 valkopippuria
  • 1 nippu tuoretta timjamia
  • 1 valkosipulinkynsi

Juureskuutiot

  • 1 palsternakka
  • 1/4 juuriselleri
  • 1 iso porkkana
  • 4 isoa perunaa
  • 1/2 lanttu

Valmistusohje

1. Kääri liha rullalle ja sido se tiukasti paistolangalla. Kuori porkkana, sipuli ja selleri ja paloittele isoiksi paloiksi. Laita liharulla pataan juuresten ja mausteiden kera ja kaada päälle lihalientä sen verran, että liha juuri ja juuri peittyy. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 1 - 1 1/2 tuntia tai kunnes liha tuntuu murealta. Kuori muodostuva vaahto silloin tällöin. Ota kypsä liha padasta ja pidä se lämpimänä.

2. Siivilöi lihan mukana kiehuneet juurekset pois ja keitä lientä hieman kokoon. Kuori ja kuutioi sillä välin juurekset ja perunat. Pane ne kiehumaan liemeen ja keitä nipinnapin kypsiksi, 10-15 minuuttia.

3. Viipaloi liha. Jaa kuumat juurekset lämmitetyille syville lautasille, kauho kuumaa lientä niille ja asettele päälle lämpimät lihaviipaleet. Sirottele lopuksi annoksille runsaasti tuoretta timjamia. Tarjoile heti hyvän leivän kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.