Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lampaanlapaa ja juureksia timjamiliemessä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

4 hengelle

  • 1 1/2 kg luutonta lampaanlapaa
  • lihalientä (kuutiosta)
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • 1/4 juuriselleri
  • 7 valkopippuria
  • 1 nippu tuoretta timjamia
  • 1 valkosipulinkynsi

Juureskuutiot

  • 1 palsternakka
  • 1/4 juuriselleri
  • 1 iso porkkana
  • 4 isoa perunaa
  • 1/2 lanttu

Valmistusohje

1. Kääri liha rullalle ja sido se tiukasti paistolangalla. Kuori porkkana, sipuli ja selleri ja paloittele isoiksi paloiksi. Laita liharulla pataan juuresten ja mausteiden kera ja kaada päälle lihalientä sen verran, että liha juuri ja juuri peittyy. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 1 - 1 1/2 tuntia tai kunnes liha tuntuu murealta. Kuori muodostuva vaahto silloin tällöin. Ota kypsä liha padasta ja pidä se lämpimänä.

2. Siivilöi lihan mukana kiehuneet juurekset pois ja keitä lientä hieman kokoon. Kuori ja kuutioi sillä välin juurekset ja perunat. Pane ne kiehumaan liemeen ja keitä nipinnapin kypsiksi, 10-15 minuuttia.

3. Viipaloi liha. Jaa kuumat juurekset lämmitetyille syville lautasille, kauho kuumaa lientä niille ja asettele päälle lämpimät lihaviipaleet. Sirottele lopuksi annoksille runsaasti tuoretta timjamia. Tarjoile heti hyvän leivän kanssa.

Lampaanliha on aina hyvää ja sitä on yhä paremmin saatavissa. Pyydä lihakauppiastasi poistamaan lampaanlavasta luu, niin selviät helpommalla. Tuoretta timjamiakin saa nykyään vuoden ympäri.

Lisää aiheesta:

Riimisuolattu lampaanpaisti ja juureskeittoLuumusilavoitu kyljysriviIrish StewRosmariinilla ja valkosipulilla silavoitu kyljysriviRiimisuolattua härkää vihannespedilläTumma häränlihaliemi
LammaspataKananmunatonLaktoositonSadonkorjuuPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammaspata
  • 15.4.14:27
    Karitsaa

    Karitsanlihapullapata oluella

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Italialainen lammaspata

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Marokkolainen lammaspata ja sahramiriisiä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Irish Stew lampaasta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Irish Stew