Lampaanjauhelihalla täytetyt paprikat
Mehevää syysruokaa.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle-viidelle
- 4-5 paprikaa, minkä värisiä tahansa
- 300 g lampaan- tai sika-nautajauhelihaa
- 2 keltasipulia, hienonnettuina
- suolaa ja pippuria
- paprikajauhetta
- 1 rkl soijaa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 dl keitettyä riisiä
- 500 g tomaattimurskaa basilikalla
- 1 tl timjamia
Valmistusohje
1. Leikkaa paprikoista kannet ja poista siemenet.
2. Paista sipulia öljyssä pannulla. Lisää jauheliha vähän kerrallaan ja ruskista.
3. Sekoita jauhelihaan muut ainekset paitsi tomaattimurska, ja täytä paprikat. Laita ne pataan ja kaada ympärille tomaattimurskaa, mausta timjamilla.
4. Hauduta hiljalleen kannen alla kunnes paprikat pehmenevät. Tarjoile halutessasi lisäriisin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti