Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lampaanjauhelihakääryleet basmatiriisillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 8 isoa keräkaalin lehteä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 maustemitta jauhettua juustokuminaa
  • 1 maustemitta jauhettua maustepippuria
  • 1 maustemitta paprikajauhetta
  • 350 g lampaan jauhelihaa
  • 1 rkl tuoretta minttua
  • 150 g basmatiriisiä
  • jauhettua mustapippuria
  • 6 dl kanalientä
  • suolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita kaalinlehdet isoon pataan suolaveden kera, keitä 4-5 minuuttia niin että lehtiä voi taivuttaa. Valuta kunnolla. Laita lehdet tasaiselle alustalle ja leikkaa pois keskustan paksuin ”hermo”.

2. Täyte: Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa, lisää sipuli ja purista mukaan valkosipuli. Mausta juustokuminalla, maustepippurilla ja paprikajauheella. Paista kauniin väriseksi. Lisää lampaan jauheliha, minttu ja hieman suolaa ja pippuria, paista sekoitellen 10-12 minuuttia. Lisää riisi ja anna jäähtyä hieman.

3. Laita nokare täytettä jokaiselle kaalinlehdelle. Käännä päät ja sitten sivut täytteen päälle ja kääri kääryleeksi. Laita kääryleet tiiviisti voideltuun uuninkestävään vuokaan, saumat alaspäin. Kaada päälle liemi niin että kääryleet lähes peittyvät. Peitä vuoka ja paista uunissa 30 minuuttia.

Tämä ruokalaji voidaan valmistella edellisenä päivänä. Kaada vain päälle liemi ja paista uunissa ennen tarjoilua. Jos vaihdat lampaan jauhelihan hienonnettuihin herkkusieniin, jotka olet paistanut voissa tai öljyssä, ja kanaliemen kasvisliemeen, saat täysin vegetaarisen ruokalajin. Keitetyt perunat sopivat lisukkeeksi.

Lisää aiheesta:

Vihreät kaalikääryleet tahinikastikkeellaSieni-riisitäytetyt paprikat perunagratiinin keraMustasilmäpapuja sienten keraKaalikääryleet kastikkeellaSavoijinkaalikääryleet tomaattikastikkeessaPunainen lammas- tai nautacurry
KaalikääryleetKananmunatonLaktoositonSadonkorjuuPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Kaalikääryleet
  • 20.11.201910:56
    Lisäkeruoat

    Täydelliset kaalikääryleet – helsinkiläisravintolan himoittujen karitsankaalikääryleiden resepti

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Ohraryynitäytteiset kaalikääryleet couscousin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vihreät kaalikääryleet tahinikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Sadonkorjuu

    Kasviskaalikääryleet

  • 18.02.201300:00
    Sadonkorjuu

    Äidin kaalikääryleet