Lämmittävä kanakeitto
Lämmittävä ja ravitseva keitto. Monen mielestä kanakeitto auttaa vilustumiseen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 1 broileri tai keittokana, noin 1,4 kg
- 12 dl vettä
- 2 kanaliemikuutiota
- 1 iso keltasipuli, hienonnettuna
- 1 laakerinlehti
- 3 mausteneilikkaa
- 1 dl pitkäjyväistä riisiä
- puristettua sitruunamehua
- 4 rkl hienonnettua minttua
Valmistusohje
1. Laita lintu pataan, kaada päälle vesi ja murusta mukaan liemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto huolellisesti ja lisää sipuli ja mausteet. Keitä hiljalleen kunnes lintu on kypsää, keittoaika on n. 1 tunti broilerille, hieman pidempi kanalle. Lisää riisi viimeiseksi puoleksi tunniksi.
2. Nosta lintu padasta, vedä pois nahka ja paloittele lihat. Laita lihat keittoon, mausta suolalla ja sitruunalla. Laita lautasille minttua, kauho päälle keittoa ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Meksikolainen papukeitto