Lämmin savusilakkavoileipä

Tähän maukkaaseen voileipään tarvitset vain pinaattia, juustoa ja savukalaa.

Kahdelle

  • 2 viipaletta makeuttamatonta ruisleipää
  • voita tai margariinia
  • 1 pkt pakastettua lehtipinaattia
  • 3 savusilakkaa
  • hieman jauhettua muskottia
  • 1 dl juustoraastetta
  • 2 tomaattia
  • suolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sulata pinaatti kattilassa miedoimmalla lämmöllä. Mausta suolalla ja ripauksella muskottia. Voitele leivät ja laita ne pellille.

2. Puristele pinaateista neste ja levitä leiville. Perkaa ja fileoi savusilakat ja laita leiville. Peitä juustoraasteella ja gratinoi uunissa. Tarjoile lautasilta tomaattilohkojen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.