Lämmin savusilakkavoileipä
Tähän maukkaaseen voileipään tarvitset vain pinaattia, juustoa ja savukalaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kahdelle
- 2 viipaletta makeuttamatonta ruisleipää
- voita tai margariinia
- 1 pkt pakastettua lehtipinaattia
- 3 savusilakkaa
- hieman jauhettua muskottia
- 1 dl juustoraastetta
- 2 tomaattia
- suolaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sulata pinaatti kattilassa miedoimmalla lämmöllä. Mausta suolalla ja ripauksella muskottia. Voitele leivät ja laita ne pellille.
2. Puristele pinaateista neste ja levitä leiville. Perkaa ja fileoi savusilakat ja laita leiville. Peitä juustoraasteella ja gratinoi uunissa. Tarjoile lautasilta tomaattilohkojen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Pika bébét
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti