Lämmin ruohosipulikastike
Julkaistu
Tämä kastike sopii hyvin useimpien kalaruokien kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kuudelle
- 2 dl valkoviiniä
- 3 dl kermaa
- 1 dl vahvaa kalalientä
- 1 dl hienonnettua ruohosipulia
- 50 g voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 tl maissitärkkelystä (maizenaa)
Valmistusohje
1. Kaada viini, kerma ja kalaliemi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen matalalla lämmöllä n. 15 minuuttia. Ota kattila liedeltä.
2. Sekoita maissitärkkelys tilkkaan kylmää valkoviiniä ja suurusta kastike. Kuumenna, mutta älä anna enää kiehua. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää voi nokare kerrallaan juuri ennen tarjoilua. Lisää ruohosipuli viimeiseksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa