Lämmin porkkanasalaatti ja appelsiinivoi
Miten hyvää porkkana ja appelsiini ovatkaan yhdessä. Kääri salaatti pakettiin ja lämmitä pirteät maut grillissä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 8 porkkanaa
- 1 l vastapuristettua appelsiinimehua
- 50 g voita
- 1 rkl lehtipersiljasilppua
- 1 rkl sitruunamehua
- suolaa ja mustapippuria
- 1 rkl raastettua appelsiininkuorta
Lisäksi
- 4 alumiinifolioarkkia, 30x30 cm
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi porkkanat vinoiksi lanteiksi, noin sentin paksuisiksi. Pane ne kattilaan yhdessä appelsiinimehun kanssa ja keitä ne pehmeiksi. Nosta porkkanat liemestä ja jäähdytä.
2. Keitä appelsiinimehua kokoon niin kauan, että sitä on jäljellä 2 dl, kaada kulhoon ja jäähdytä. Laita voi, persiljasilppu, sitruunamehu ja 2 rkl appelsiinimehua tehosekoittimeen tms. ja miksaa tasaiseksi seokseksi. Mausta huoneenlämpöinen voi appelsiinikuoriraasteella ja ripauksella suolaa. Kääri voi leivinpaperiin ja laita kovettumaan jääkaappiin.
3. Levitä folioarkit työpöydälle ja jaa niille porkkanakeot. Ripottele päälle ripaus gourmetsuolaa ja pippuria myllystä. Nosta jokaiselle keolle viipale appelsiinivoita. Kääntele folio paketiksi. Lämmitä paketit grillin hehkussa tai uunissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan