Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lämmin porkkanasalaatti ja appelsiinivoi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Miten hyvää porkkana ja appelsiini ovatkaan yhdessä. Kääri salaatti pakettiin ja lämmitä pirteät maut grillissä.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 8 porkkanaa
  • 1 l vastapuristettua appelsiinimehua
  • 50 g voita
  • 1 rkl lehtipersiljasilppua
  • 1 rkl sitruunamehua
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 rkl raastettua appelsiininkuorta

Lisäksi

  • 4 alumiinifolioarkkia, 30x30 cm

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi porkkanat vinoiksi lanteiksi, noin sentin paksuisiksi. Pane ne kattilaan yhdessä appelsiinimehun kanssa ja keitä ne pehmeiksi. Nosta porkkanat liemestä ja jäähdytä.

2. Keitä appelsiinimehua kokoon niin kauan, että sitä on jäljellä 2 dl, kaada kulhoon ja jäähdytä. Laita voi, persiljasilppu, sitruunamehu ja 2 rkl appelsiinimehua tehosekoittimeen tms. ja miksaa tasaiseksi seokseksi. Mausta huoneenlämpöinen voi appelsiinikuoriraasteella ja ripauksella suolaa. Kääri voi leivinpaperiin ja laita kovettumaan jääkaappiin.

3. Levitä folioarkit työpöydälle ja jaa niille porkkanakeot. Ripottele päälle ripaus gourmetsuolaa ja pippuria myllystä. Nosta jokaiselle keolle viipale appelsiinivoita. Kääntele folio paketiksi. Lämmitä paketit grillin hehkussa tai uunissa.

Lisää aiheesta:

Valkosipuli-tillitoast ja aioliAppelsiinisalaatti punasipulin ja oliivien keraVihannes-kalapateeÄyriäisnyyttiKevätkääryleet graavilohen ja sinappikastikkeen keraJugurttia ja munakoisoa
Lämmin salaattiKananmunatonGluteenitonKasvisruokaLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lämmin salaatti
  • 04.10.202214:19
    Gluteeniton

    Lämmin hävikkisalaatti – jääkaapin tähteistä valmistuu edullinen herkkuarkiruoka!

  • 21.06.202110:38
    Juhannus

    Mansikka-halloumisalaatti – paras kesäsalaatti törkeän hyvällä kastikkeella

  • 24.01.202009:45
    Hellapoliisi

    Lämmin lehtikaali-halloumisalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lämmin vuohenjuustosalaatti

  • 18.02.201300:00
    Juustosalaatti

    Lämmin tomaatti-fetasalaatti