Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lämmin pastasalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 hengelle

  • 400 g täysjyväpastaa
  • 12 kuivattua tomaattia
  • 2 pientä kesäkurpitsaa
  • 10-12 mustaa oliivia
  • 200 g fetajuustoa

Kastike

  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 dl kiehuvaa vettä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 tl kuivattua oreganoa

Valmistusohje

1. Suikaloi kuivatut tomaatit. Huuhdo ja paloittele kesäkurpitsat. Voit poistaa kesäkurpitsasta siemenet, jos haluat. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti. Laita tomaatit mukaan kiehumaan samanaikaisesti, jolloin ne ehtivät pehmetä. Kun pastan keittoaikaa on jäljellä 2 minuuttia, lisää mukaan kesäkurpitsapalat.

2. Kastike: sulata liemikuutio desilitraan kiehuvaa vettä. Sekoita siihen oliiviöljy ja viinietikka, puristettu valkosipulinkynsi ja oregano.

3. Kaada keitinvesi pois ja lisää heti kastike pastan joukkoon. Sekoita. Kerrostele tarjoiluvadille pastaa, fetajuustoa ja mustia oliiveja. Tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Anjovis-parsakaali-rusinaspagettiPastaa ja oliivitomaattikastikettaPastaa pinaatin ja fetajuuston keraPastaa villisikakastikkeessaValkosipuli-salamipastaaMunakoiso-tomaattipasta
PastasalaattiLisäkeruoatAlkuruoatPastat ja nuudelitSalaatitKasvisruokaPääruoat

Täysjyväpastasta saat runsaasti hyödyllisiä kuituja ja pitkään täyttävää energiaa. Huomaa, että tämän reseptin kuivatut tomaatit eivät ole öljyssä marinoituja.

Kasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Pastasalaatti
  • 26.04.202408:30
    Lisäkeruoat

    Piknikin pelastava pastasalaatti

  • 30.09.202110:11
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Kari Aihisen lämmin pastasalaatti

  • 15.07.202112:50
    Nopeat ja helpot

    Helppo pastasalaatti! Katin pesto-pastasalaatti hurmaa taatusti

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Salaatti sydänpastasta

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Haalea simpukkapastasalaatti lohen kera