Lämmin kuskussalaatti paahdettujen juuresten kera
Tarjoile salaatti kuumana tai haaleana. Jos haluat koristella hieman tavallista enemmän, suikaloi päälle kuivattuja aprikooseja ja granaattiomenan sisusta, nämä koristeet maistuvat hyviltä ja ovat kauniita.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 dl kuskusia
- 4 dl kasvislientä
- 100 g tuoretta pinaattia
- 1 palsternakka
- 20 g pala lanttua
- 30 g pala selleriä
- 1 porkkana
- 1 iso peruna
- 1 punasipuli
- 1 dl paahdettuja manteleita
- oliiviöljyä
- 1 sitruuna
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- 2 dl ruoanlaittojugurttia
- 1 nippu tuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Leikkaa lanttu, selleri ja sipuli paloiksi. Leikkaa palsternakka ja porkkana tikuiksi. Laita juurekset ja sipuli uuninkestävälle vadille, kaada päälle norona oliiviöljyä. Paahda uunissa 15 minuuttia 200 asteessa.
2. Keitä samalla kasvisliemi. Laita kuskus laakeaan vatiin. Kaada päälle kiehuva liemi. Peitä vati muovikelmulla ja anna kuskusin turvota 10 minuuttia. Kuohkeuta kuskus haarukalla.
3. Lisää juures-sipulisekoitus, pinaatti ja paahdetut mantelit ja sekoita. Lisää hieman oliiviöljyä ja yhden sitruunan mehu. Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla. Suikaloi korianteria ja sekoita jugurttiin. Tarjoile korianterijugurtti erillisestä kulhosta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka