Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lämmin kuskussalaatti paahdettujen juuresten kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

Neljälle

  • 4 dl kuskusia
  • 4 dl kasvislientä
  • 100 g tuoretta pinaattia
  • 1 palsternakka
  • 20 g pala lanttua
  • 30 g pala selleriä
  • 1 porkkana
  • 1 iso peruna
  • 1 punasipuli
  • 1 dl paahdettuja manteleita
  • oliiviöljyä
  • 1 sitruuna
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • 2 dl ruoanlaittojugurttia
  • 1 nippu tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Leikkaa lanttu, selleri ja sipuli paloiksi. Leikkaa palsternakka ja porkkana tikuiksi. Laita juurekset ja sipuli uuninkestävälle vadille, kaada päälle norona oliiviöljyä. Paahda uunissa 15 minuuttia 200 asteessa.

2. Keitä samalla kasvisliemi. Laita kuskus laakeaan vatiin. Kaada päälle kiehuva liemi. Peitä vati muovikelmulla ja anna kuskusin turvota 10 minuuttia. Kuohkeuta kuskus haarukalla.

3. Lisää juures-sipulisekoitus, pinaatti ja paahdetut mantelit ja sekoita. Lisää hieman oliiviöljyä ja yhden sitruunan mehu. Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla. Suikaloi korianteria ja sekoita jugurttiin. Tarjoile korianterijugurtti erillisestä kulhosta.

Tarjoile salaatti kuumana tai haaleana. Jos haluat koristella hieman tavallista enemmän, suikaloi päälle kuivattuja aprikooseja ja granaattiomenan sisusta, nämä koristeet maistuvat hyviltä ja ovat kauniita.

Lisää aiheesta:

Pasta-parsakaalisalaatti Kylmä savukassler peston keraVihannessalaatti maapähkinäkastikkeellaValkosipulinen latva-artisokkasalaattiPeruna-kikhernesalaattiKlassinen caesarsalaatti
Lämmin salaattiAlkuruoatSalaatitKananmunatonLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lämmin salaatti
  • 04.10.202214:19
    Gluteeniton

    Lämmin hävikkisalaatti – jääkaapin tähteistä valmistuu edullinen herkkuarkiruoka!

  • 21.06.202110:38
    Juhannus

    Mansikka-halloumisalaatti – paras kesäsalaatti törkeän hyvällä kastikkeella

  • 24.01.202009:45
    Hellapoliisi

    Lämmin lehtikaali-halloumisalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lämmin vuohenjuustosalaatti

  • 18.02.201300:00
    Juustosalaatti

    Lämmin tomaatti-fetasalaatti