Lämmin gazpacho ravunpyrstöjen kanssa
Tämä espanjalainen keitto tarjotaan useimmiten jääkylmänä, mutta ei välttämättä. Siitä tulee huippuhyvää lämpimänäkin kerman ja ravunpyrstöjen kanssa. Alunperin ainekset jauhetaan myllyllä, mutta nykyajan monitoimikonekin ajaa asian. Parasta sopasta tulee, jos se saa kypsyä yön yli viileässä.
Neljälle
- 3 viipaletta vaaleaa leipää
- 1 dl punaviinietikkaa
- 2 kypsää tomaattia
- 4 dl tomaattimehua
- 1 vihreä paprika
- 1 punainen paprika
- 1 kesäkurpitsa
- 1 sipuli
- 6 valkosipulinkynttä
- 2 punaista chiliä
- 1 nippu persiljaa
- ½dl oliiviöljyä
- 1-2 dl jääkylmää vettä
- suolaa ja valkopippuria
- 1 maustemitta kajennepippuria
- 1 dl kermaa
- 12 keitettyä ravunpyrstöä
Valmistusohje
1. Leikkaa leipäviipaleista pois kuoret ja laita ne viinietikkaan. Kalttaa tomaatit ja paloittele ne. Siisti paprikat, kesäkurpitsa ja sipuli ja leikkaa ne tasakokoisiksi paloiksi. Halkaise chili pitkittäin ja poista siemenet. Silppua persilja.
2. Laita lionnut leipä, tomaatit, paprikat, kesäkurpitsa, sipuli, valkosipulinkynnet, chili ja persilja monitoimikoneeseen ja soseuta sileäksi massaksi. Sekoita joukkoon öljy. Lisää joukkoon jääkylmää vettä vähitellen maistellen, jotta saat toivomasi maun ja paksuuden. Mausta sitten suolalla, pippurilla myllystä ja kajennepipurilla. Pane soppa kypsymään kylmään yön yli.
3. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja lisää kermaa, niin että keiton paksuus tuntuu sopivalta. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Koristele ravunpyrstöillä tarjoiltaessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa