Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lämmin gazpacho ravunpyrstöjen kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 3 viipaletta vaaleaa leipää
  • 1 dl punaviinietikkaa
  • 2 kypsää tomaattia
  • 4 dl tomaattimehua
  • 1 vihreä paprika
  • 1 punainen paprika
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 sipuli
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 2 punaista chiliä
  • 1 nippu persiljaa
  • ½dl oliiviöljyä
  • 1-2 dl jääkylmää vettä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 maustemitta kajennepippuria
  • 1 dl kermaa
  • 12 keitettyä ravunpyrstöä

Valmistusohje

1. Leikkaa leipäviipaleista pois kuoret ja laita ne viinietikkaan. Kalttaa tomaatit ja paloittele ne. Siisti paprikat, kesäkurpitsa ja sipuli ja leikkaa ne tasakokoisiksi paloiksi. Halkaise chili pitkittäin ja poista siemenet. Silppua persilja.

2. Laita lionnut leipä, tomaatit, paprikat, kesäkurpitsa, sipuli, valkosipulinkynnet, chili ja persilja monitoimikoneeseen ja soseuta sileäksi massaksi. Sekoita joukkoon öljy. Lisää joukkoon jääkylmää vettä vähitellen maistellen, jotta saat toivomasi maun ja paksuuden. Mausta sitten suolalla, pippurilla myllystä ja kajennepipurilla. Pane soppa kypsymään kylmään yön yli.

3. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja lisää kermaa, niin että keiton paksuus tuntuu sopivalta. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Koristele ravunpyrstöillä tarjoiltaessa.

Lisää aiheesta:

Kala-äyriäispastaVihanneslasagne paprikallaPunajuurikeitto Moskovan tapaanKääryleet tomaattikastikkeessaJuurespyttipannu kasslerin ja punaviinikastikkeen keraKylmä vasikanpaisti ja vihreä kastike
GazpachoKeitotPääruoatKalaruoka

Tämä espanjalainen keitto tarjotaan useimmiten jääkylmänä, mutta ei välttämättä. Siitä tulee huippuhyvää lämpimänäkin kerman ja ravunpyrstöjen kanssa. Alunperin ainekset jauhetaan myllyllä, mutta nykyajan monitoimikonekin ajaa asian. Parasta sopasta tulee, jos se saa kypsyä yön yli viileässä.

Tuoreimmat aiheesta

Gazpacho
  • 17.09.202114:00
    Kari Aihinen

    Kari Aihisen vihreä gazpacho eli vihanneskeitto

  • 18.02.201300:00
    Juomat

    Kurkkuinen gazpacho

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Gazpacho consommé-liemestä

  • 24.04.201311:10
    Smoothie

    Vihreä gazpacho –juoma (6 hengelle)

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Nopea ja helppo gazpacho