Lämmin gazpacho ravunpyrstöjen kanssa

Tämä espanjalainen keitto tarjotaan useimmiten jääkylmänä, mutta ei välttämättä. Siitä tulee huippuhyvää lämpimänäkin kerman ja ravunpyrstöjen kanssa. Alunperin ainekset jauhetaan myllyllä, mutta nykyajan monitoimikonekin ajaa asian. Parasta sopasta tulee, jos se saa kypsyä yön yli viileässä.

Neljälle

  • 3 viipaletta vaaleaa leipää
  • 1 dl punaviinietikkaa
  • 2 kypsää tomaattia
  • 4 dl tomaattimehua
  • 1 vihreä paprika
  • 1 punainen paprika
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 sipuli
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 2 punaista chiliä
  • 1 nippu persiljaa
  • ½dl oliiviöljyä
  • 1-2 dl jääkylmää vettä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 maustemitta kajennepippuria
  • 1 dl kermaa
  • 12 keitettyä ravunpyrstöä

Valmistusohje

1. Leikkaa leipäviipaleista pois kuoret ja laita ne viinietikkaan. Kalttaa tomaatit ja paloittele ne. Siisti paprikat, kesäkurpitsa ja sipuli ja leikkaa ne tasakokoisiksi paloiksi. Halkaise chili pitkittäin ja poista siemenet. Silppua persilja.

2. Laita lionnut leipä, tomaatit, paprikat, kesäkurpitsa, sipuli, valkosipulinkynnet, chili ja persilja monitoimikoneeseen ja soseuta sileäksi massaksi. Sekoita joukkoon öljy. Lisää joukkoon jääkylmää vettä vähitellen maistellen, jotta saat toivomasi maun ja paksuuden. Mausta sitten suolalla, pippurilla myllystä ja kajennepipurilla. Pane soppa kypsymään kylmään yön yli.

3. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja lisää kermaa, niin että keiton paksuus tuntuu sopivalta. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Koristele ravunpyrstöillä tarjoiltaessa.

Parhaat ruokaohjelmat