Lammasvartaat sahramiriisin ja kasvissuikaleiden kera

Tämä ruoka on ideoitu Välimeren keittiöstä, jossa liha tarjoillaan usein vartaista. Lisukkeena maistuvat sahramilta tuoksuva riisi ja täyteläinen tomaattihöystö. Hauskin vaihtoehto on valmistaa vartaat ulkogrillissä, mutta hyvä lopputulos syntyy myös parilapannulla tai uunissa.

4 annosta

  • 4 puutikkua
  • 500 g lampaanpaistia tai -satulaa
  • 1 punainen paprika
  • 1 sipuli
  • 1 nippu persiljaa
  • 2 dl riisiä
  • vajaa 1/4 tl sahramia
  • 1 varsiselleri
  • 1 porkkana
  • 100 g juuriselleriä
  • tilkka ruokaöljyä
  • 6 kypsää tomaattia
  • 2 salottisipulia
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1/4 tl valkoviinietikkaa

Valmistusohje

1. Sahramiriisi: Kiehauta 4 dl vettä ja mausta sahramilla ja ripauksella suolaa. Lisää veteen riisi. Kuori ja kuutioi porkkana ja juuriselleri ja viipaloi varsiselleri. Kuullota kasviksia hetki öljyssä. Keitä riisiä, kunnes kaikki vesi on imeytynyt ja riisi on kypsää. Sekoita joukkoon kasvikset.

2. Tomaattihöystö: Kuori ja hienonna salottisipulit. Kalttaa, kuori ja kuutioi tomaatit. Pane sipulit ja tomaatit kattilaan ja mausta suolalla, vastajauhetulla pippurilla ja viinietikalla. Hauduta seosta parin minuutin ajan, kunnes se sakenee hieman.

3. Vartaat: Liota puutikkuja vedessä 10 minuuttia. Leikkaa lampaanliha 3 sentin kuutioiksi ja paloittele paprika ja sipuli. Pujota vartaisiin vuoroin lihaa, paprikaa, sipulia ja persiljaa. Paista tai grillaa vartaita 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.