Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lammasvartaat ja inkiväärisipulit

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 300 g lammaspaistia
  • 4 lammasmakkaraa
  • 1 omena
  • suolaa ja valkopippuria

Inkiväärisipulit

  • 12 pikkusipulia
  • reilu pala tuoretta inkivääriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl omenasiideriviinietikkaa
  • 1 tl suolaa

Valkosipulijogurtti

  • 2 dl ruokajogurttia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja mustapippuria
  • puisia grillivartaita

Valmistusohje

1. Pane grillitikut likoamaan veteen. Kuori valkosipulit. Sekoita jogurttiin suola ja pippuri ja purista joukkoon valkosipulinkynnet. Pane viileään tarjoiluun asti. Leikkaa lammaspaisti kuutioiksi ja makkarat suupaloiksi. Lohko omena ja poista siemenet. Pujottele vartaisiin vuorotellen lihaa, makkaraa ja omenaa. Mausta suolalla ja pippurilla ja penslaa öljyllä.

2. Inkiväärisipulit: Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori valkosipulinkynnet. Halkaise chili pitkittäin, raaputa siemenet pois ja hienonna palko. Kuori pikkusipulit ja paista niitä öljyssä. Sirottele sokeri niiden päälle ja anna sipulien ruskistua koko ajan sekoittaen. Vähennä lämpöä ja lisää pannulle viinietikka, suola ja inkivääriraaste, sekoita. Lisää valkosipuli ja chili ja paista vielä hetki. Kaada seos uunivuokaan ja paista uunissa 30 minuuttia.

3. Grillaa vartaat kunnon hehkussa hiiligrillin yllä n. 5 minuuttia puoleltaan. Ritilän pitää olla lähellä hehkua. Tarjoile vartaat inkiväärisipulien ja valkosipulijogurtin kanssa.

Lisää aiheesta:

Jogurtissa marinoidut broilerivartaatJuurespyttipannu kasslerin ja punaviinikastikkeen keraKokonaisena grillattu porsaansisäfileePunainen lammas- tai nautacurryLammasvartaat sahramiriisin ja kasvissuikaleiden keraSpaghetti ja lammaslihapullat tomaattikastikkeessa
LammasvartaatKananmunatonGluteenitonPääruoatLiharuoka

Grillivartaita on aina hauska tarjoilla. Tarjoile vartaita vaihteeksi ihanalta maistuvien inkiväärisipulien kanssa ja lisäksi valkosipulilla maustettua jogurttia, joka helpottaa suun kuumotusta.

Tuoreimmat aiheesta

Lammasvartaat
  • 30.5.14:48
    Lammasta

    Lammaskofta & feta-jogurttikastike

  • 20.04.201606:00
    Lammasta

    Josen lammasvarras, jogurttilevite ja bulgurisalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lammasvartaat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lammasvarras ratatouillen ja timjamikastikkeen kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kebabvartaat