Lammasvartaat ja inkiväärisipulit
Grillivartaita on aina hauska tarjoilla. Tarjoile vartaita vaihteeksi ihanalta maistuvien inkiväärisipulien kanssa ja lisäksi valkosipulilla maustettua jogurttia, joka helpottaa suun kuumotusta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 300 g lammaspaistia
- 4 lammasmakkaraa
- 1 omena
- suolaa ja valkopippuria
Inkiväärisipulit
- 12 pikkusipulia
- reilu pala tuoretta inkivääriä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 punainen chili
- 1 dl sokeria
- ½ dl omenasiideriviinietikkaa
- 1 tl suolaa
Valkosipulijogurtti
- 2 dl ruokajogurttia
- 2 valkosipulinkynttä
- suolaa ja mustapippuria
- puisia grillivartaita
Valmistusohje
1. Pane grillitikut likoamaan veteen. Kuori valkosipulit. Sekoita jogurttiin suola ja pippuri ja purista joukkoon valkosipulinkynnet. Pane viileään tarjoiluun asti. Leikkaa lammaspaisti kuutioiksi ja makkarat suupaloiksi. Lohko omena ja poista siemenet. Pujottele vartaisiin vuorotellen lihaa, makkaraa ja omenaa. Mausta suolalla ja pippurilla ja penslaa öljyllä.
2. Inkiväärisipulit: Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori valkosipulinkynnet. Halkaise chili pitkittäin, raaputa siemenet pois ja hienonna palko. Kuori pikkusipulit ja paista niitä öljyssä. Sirottele sokeri niiden päälle ja anna sipulien ruskistua koko ajan sekoittaen. Vähennä lämpöä ja lisää pannulle viinietikka, suola ja inkivääriraaste, sekoita. Lisää valkosipuli ja chili ja paista vielä hetki. Kaada seos uunivuokaan ja paista uunissa 30 minuuttia.
3. Grillaa vartaat kunnon hehkussa hiiligrillin yllä n. 5 minuuttia puoleltaan. Ritilän pitää olla lähellä hehkua. Tarjoile vartaat inkiväärisipulien ja valkosipulijogurtin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan