Lammasvartaat grillissä

Grillivartaat voit tehdä valmiiksi hyvissä ajoin etukäteen ja pitää peitetyllä tarjottimella kylmässä, kunnes on grillauksen aika. Liota puuvartaita vedessä ennen pujottelua.

Neljälle

  • 400 g lampaan patapaloja
  • 12 pikkusipulia
  • 4 laakerinlehteä
  • 1 paketti pekonia
  • 2 paprikaa paloina

Marinadi

  • 2 dl rypsiöljyä
  • 1 sipuli silputtuna
  • 1 nippu persiljaa silputtuna
  • ½ dl kiinalaista soijaa
  • 1 sitruunan mehu

Valmistusohje

1. Sekoita marinadi, kääntele lihapalat siihen ja marinoi kylmässä vähintään 6 tuntia.

2. Liota laakerinlehdet haaleassa vedessä. Ryöppää pikkusipulit nopeasti vähäsuolaisessa vedessä.

3. Pujota liotettuihin vartaisiin vuorotellen lihapaloja, pekonikääröjä, laakerinlehtiä, paprikapaloja ja sipuleita.

4. Grillaa hitaasti, kunnes liha tuntuu kypsältä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!