Lammasvartaat grillissä
Grillivartaat voit tehdä valmiiksi hyvissä ajoin etukäteen ja pitää peitetyllä tarjottimella kylmässä, kunnes on grillauksen aika. Liota puuvartaita vedessä ennen pujottelua.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 400 g lampaan patapaloja
- 12 pikkusipulia
- 4 laakerinlehteä
- 1 paketti pekonia
- 2 paprikaa paloina
Marinadi
- 2 dl rypsiöljyä
- 1 sipuli silputtuna
- 1 nippu persiljaa silputtuna
- ½ dl kiinalaista soijaa
- 1 sitruunan mehu
Valmistusohje
1. Sekoita marinadi, kääntele lihapalat siihen ja marinoi kylmässä vähintään 6 tuntia.
2. Liota laakerinlehdet haaleassa vedessä. Ryöppää pikkusipulit nopeasti vähäsuolaisessa vedessä.
3. Pujota liotettuihin vartaisiin vuorotellen lihapaloja, pekonikääröjä, laakerinlehtiä, paprikapaloja ja sipuleita.
4. Grillaa hitaasti, kunnes liha tuntuu kypsältä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje