Lammasta paprikakastikkeessa
Luullisessa lampaanlihassa on runsas maku ja se tulee mureaksi, kun saa kiehua lihaliemessä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1,4 kg lampaanselkää paloina
Keittämiseen
- 1 lihaliemikuutio
- 1 porkkana paloina
- 1 pieni sipuli lohkoina
- 1 tl timjamia
- 1 valkosipulinkynsi
- 3-4 oksaa persiljaa
Kastike
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 5 dl keitinlientä
- 2 rkl ranskankermaa
- paprikajauhetta
- 2 paprikaa
Valmistusohje
1. Pane lampaanlihat pataan. Kaada päälle sen verran vettä, että se juuri peittää lihat. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä voimakkaasti. Kuori vaahto tarkoin pinnalta ja lisää sitten liemikuutio, vihannekset ja mausteet. Alenna lämpö ja keitä hiljaa kannan alla tunti.
2. Nosta liha ja vihannekset liemestä, siivilöi keitinliemi.
3. Kuullota voita ja jauhoa, ohenna keitinliemellä ja keitä 10 minuuttia. Lisää ranskankerma ja paprikajauhe. Mausta suolalla ja lisää lihat kastikkeeseen. Paista silputut paprikat nopeasti pannulla ja kaada lihojen päälle. Tarjoile lisäksi keitettyä riisiä tai perunoita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka