Lammasta paprikakastikkeessa

Luullisessa lampaanlihassa on runsas maku ja se tulee mureaksi, kun saa kiehua lihaliemessä.

Neljälle

  • 1,4 kg lampaanselkää paloina

Keittämiseen

  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 porkkana paloina
  • 1 pieni sipuli lohkoina
  • 1 tl timjamia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3-4 oksaa persiljaa

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 5 dl keitinlientä
  • 2 rkl ranskankermaa
  • paprikajauhetta
  • 2 paprikaa

Valmistusohje

1. Pane lampaanlihat pataan. Kaada päälle sen verran vettä, että se juuri peittää lihat. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä voimakkaasti. Kuori vaahto tarkoin pinnalta ja lisää sitten liemikuutio, vihannekset ja mausteet. Alenna lämpö ja keitä hiljaa kannan alla tunti.

2. Nosta liha ja vihannekset liemestä, siivilöi keitinliemi.

3. Kuullota voita ja jauhoa, ohenna keitinliemellä ja keitä 10 minuuttia. Lisää ranskankerma ja paprikajauhe. Mausta suolalla ja lisää lihat kastikkeeseen. Paista silputut paprikat nopeasti pannulla ja kaada lihojen päälle. Tarjoile lisäksi keitettyä riisiä tai perunoita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.