Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lammasta paprikakastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Luullisessa lampaanlihassa on runsas maku ja se tulee mureaksi, kun saa kiehua lihaliemessä.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 1,4 kg lampaanselkää paloina

Keittämiseen

  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 porkkana paloina
  • 1 pieni sipuli lohkoina
  • 1 tl timjamia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3-4 oksaa persiljaa

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 5 dl keitinlientä
  • 2 rkl ranskankermaa
  • paprikajauhetta
  • 2 paprikaa

Valmistusohje

1. Pane lampaanlihat pataan. Kaada päälle sen verran vettä, että se juuri peittää lihat. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä voimakkaasti. Kuori vaahto tarkoin pinnalta ja lisää sitten liemikuutio, vihannekset ja mausteet. Alenna lämpö ja keitä hiljaa kannan alla tunti.

2. Nosta liha ja vihannekset liemestä, siivilöi keitinliemi.

3. Kuullota voita ja jauhoa, ohenna keitinliemellä ja keitä 10 minuuttia. Lisää ranskankerma ja paprikajauhe. Mausta suolalla ja lisää lihat kastikkeeseen. Paista silputut paprikat nopeasti pannulla ja kaada lihojen päälle. Tarjoile lisäksi keitettyä riisiä tai perunoita.

Lisää aiheesta:

Broileria piparjuurikastikkeessaLammasta vihannessosekeitossaNaudanpaisti juuressoseessaKreikkalaista lammasta sitruunakastikkeessaPiparjuurilihaKeitetty lammas ruohosipulikastikkeessa
LammastaKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammasta
  • 30.5.14:48
    Lammasvartaat

    Lammaskofta & feta-jogurttikastike

  • 06.04.202014:25
    Pääsiäinen

    Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella

  • 20.04.201606:00
    Lammasvartaat

    Josen lammasvarras, jogurttilevite ja bulgurisalaatti

  • 18.04.201614:17
    Kasvisruokavalio

    Josen libanonilaiset mezet

  • 23.03.201608:01
    Pääsiäinen

    Haudutettua lampaan tai karitsan lapaa