Lammasta ja vihanneksia
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5678438/landscape16_9/515/290/f064276f3413422da6f070fad868a493/ti/933749-4159.jpg)
Julkaistu
Tomaatti sopii erinomaisesti lampaanlihan kanssa. Tässä sitä on pyreenä ja tuoreena.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4-5 hengelle
- 1 kg lampaan patapaloja
- paprikajauhetta
- voita
- suolaa ja pippuria
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl lihalientä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 10 pikkusipuleita
- sokeria
- 2 paprikaa suikaleina
- 4 tomaattia kaltattuna ja lohkoina
- tuoretta basilikaa
Valmistusohje
1. Mausta lihapalat suolalla, pippurilla ja paprikalla. Ruskista voissa pannulla ja siirrä pataan. Ripota jauho pinnalle, kääntele ja lisää lihaliemi ja tomaattipyree, sekoita.
2. Paista pikkusipulit pehmeiksi, lisää hiukan sokeria ja karamellisoi sipulien pinta. Siirrä sipulit pataan.
3. Keitä hiljaa kannen alla 45 minuuttia. Lisää paprikat, tomaatit ja basilikasilppu aivan lopussa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka