Tomaatti sopii erinomaisesti lampaanlihan kanssa. Tässä sitä on pyreenä ja tuoreena.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4-5 hengelle
- 1 kg lampaan patapaloja
- paprikajauhetta
- voita
- suolaa ja pippuria
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl lihalientä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 10 pikkusipuleita
- sokeria
- 2 paprikaa suikaleina
- 4 tomaattia kaltattuna ja lohkoina
- tuoretta basilikaa
Valmistusohje
1. Mausta lihapalat suolalla, pippurilla ja paprikalla. Ruskista voissa pannulla ja siirrä pataan. Ripota jauho pinnalle, kääntele ja lisää lihaliemi ja tomaattipyree, sekoita.
2. Paista pikkusipulit pehmeiksi, lisää hiukan sokeria ja karamellisoi sipulien pinta. Siirrä sipulit pataan.
3. Keitä hiljaa kannen alla 45 minuuttia. Lisää paprikat, tomaatit ja basilikasilppu aivan lopussa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.