Lammaspullia, polentaa ja gremolataa
Ruokaviikko alkaa MTV3 Huomenta Suomessa Akseli Herlevin johdolla ja uutisstudion keittiössä kokataan lammaspullia herkullisten lisukkeiden kera. Akselin Herlevin vieraana studiokeittiössä käväisee Hans Välimäki, joka kertoo myös tällä viikolla alkavasta omasta uudesta ohjelmastaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset 4:lle
- 600 g lampaan tai karitsan jauhelihaa
- 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja, hienonnettuna
- 1 keltasipuli, kuorittuna ja hienonnettuna
- 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
- 2 rkl tuoretta oreganoa tai timjamia, hienonnettuna
- 2 rkl tuoretta minttua, hienonnettuna
- 1 dl fetaa tai vuohenjuustoa, murusteltuna
- suolaa ja pippuria
Polenta
- 1 dl polentajauhoja
- 3-4 dl maitoa
- 2 dl hienoksi raastettua parmesanjuustoa
- 2 rkl voita
- suolaa ja pippuria
Gremolata
- 1 dl hienonnettua persiljaa
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
- 2 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
Sekoita lihapullien ainekset keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyörittele palloiksi ja kypsennä uunivuoassa tai pellillä leivinpaperin päällä 180-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia koosta riippuen.
Kiehauta maito kattilassa ja mausta suolalla. Sekoita joukkoon polentajauhot vispilällä samalla sekoittaen ja keitä keskilämmöllä pohjia myöten samalla sekoittaen noin 10-20 minuuttia polentajauhoista riippuen. Keittoaika kerrotaan yleensä pakkauksessa. Kun puuro on kypsää sekoita joukkoon parmesaanijuusto ja voi. Maista ja mausta vielä pippurilla ja suolalla tarvittaessa.
Sekoita gremolatan ainekset keskenään ja tarjoile lämpimien lihapullien kanssa.
Akselin erikoisvinkki: Jos polentaa jää yli, jäähdytä se jääkaapissa. Kun polenta on kovettunut, voit leikata siitä viipaleita tai paloja ja paistaa pannulla rapeaksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Munakasrulla á la Hellapoliisi