Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lammaspullia, polentaa ja gremolataa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Ainekset 4:lle

  • 600 g lampaan tai karitsan jauhelihaa
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja, hienonnettuna
  • 1 keltasipuli, kuorittuna ja hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
  • 2 rkl tuoretta oreganoa tai timjamia, hienonnettuna
  • 2 rkl tuoretta minttua, hienonnettuna
  • 1 dl fetaa tai vuohenjuustoa, murusteltuna
  • suolaa ja pippuria

Polenta

  • 1 dl polentajauhoja
  • 3-4 dl maitoa
  • 2 dl hienoksi raastettua parmesanjuustoa
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja pippuria

Gremolata

  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Sekoita lihapullien ainekset keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyörittele palloiksi ja kypsennä uunivuoassa tai pellillä leivinpaperin päällä 180-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia koosta riippuen.

Kiehauta maito kattilassa ja mausta suolalla. Sekoita joukkoon polentajauhot vispilällä samalla sekoittaen ja keitä keskilämmöllä pohjia myöten samalla sekoittaen noin 10-20 minuuttia polentajauhoista riippuen. Keittoaika kerrotaan yleensä pakkauksessa. Kun puuro on kypsää sekoita joukkoon parmesaanijuusto ja voi. Maista ja mausta vielä pippurilla ja suolalla tarvittaessa.

Sekoita gremolatan ainekset keskenään ja tarjoile lämpimien lihapullien kanssa.

Akselin erikoisvinkki: Jos polentaa jää yli, jäähdytä se jääkaapissa. Kun polenta on kovettunut, voit leikata siitä viipaleita tai paloja ja paistaa pannulla rapeaksi.

Lisää aiheesta:

Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen lämmin pasta-pekonisalaatti ja paistettua kalaaGlaseerattuja juureksia ja paistettuja sieniäTorvisieni-pekonipastaHalstrattu kanaleike Ruby Tuesday, Ranch-salaattia, vesimelonia ja fetaaParsakeittoa ja parsasalaattiaKaritsan karetta ja paistettuja perunoita, chimichurria ja aiolia
LammaslihapullatKananmunatonMakujaGluteenitonAkseli HerleviHans VälimäkiVideoreseptit

Ruokaviikko alkaa MTV3 Huomenta Suomessa Akseli Herlevin johdolla ja uutisstudion keittiössä kokataan lammaspullia herkullisten lisukkeiden kera. Akselin Herlevin vieraana studiokeittiössä käväisee Hans Välimäki, joka kertoo myös tällä viikolla alkavasta omasta uudesta ohjelmastaan.

Pääruoat
Liharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammaslihapullat
  • 15.4.14:27
    Karitsaa

    Karitsanlihapullapata oluella

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Friteeratut lammaspullat

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lammaslihapullat ja munakoiso-tomaattimuhennos

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lampaanlihapullat tomaattikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lammaspullia, polentaa ja gremolataa