Lammaspata
Julkaistu
Lammaspadat vaihtelevat loputtomiin. Valitse omat mielivihanneksesi. Tässä on mukana porkkanaa, purjoa, juuriselleriä ja vihreitä papuja.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Kuudelle
- 1,5 kg lampaan patapaloja
- 1 lohko juuriselleriä silputtuna
- 8 mustapippuria
- 8 maustepippuria
- 1 laakerinlehteä
- 1 lihaliemikuutio
- 3 porkkanaa paloina
- 1 purjo paloina
- 200 g vihreitä pakastepapuja
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Mausta ja ruskista lihat pannulla, siirrä pataan.
2. Ruskista selleriä, porkkanoita ja purjoa kevyesti ennen kuin panet ne pataan. Lisää muut ainekset, paitsi vihreät pavut ja kaada niin paljon vettä, että se ylettyy lihojen puoliväliin.
3. Keitä hiljaa kannen alla, kunnes liha on kypsää. Pane vihreät pavut mukaan kiehumaan viimeisiksi 10 minuutiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka