Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lammaspaistia rosmariinin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Kymmenelle

  • 2 ½ kg lampaanpaistia luineen
  • 1 sitruunan mehu
  • ¾ dl japanilaista soijaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl tuoretta rosmariinia
  • 10 omenaa
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • 10 pikkusipulia
  • paistin paistoliemi
  • 1 dl omenamehua
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • soijaa
  • suolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pyyhi paisti kunnolla kuivaksi ja aseta se uunipannulle. Sekoita sitruuna, soija, mustapippuri, rosmariini ja 2 puristettua valkosipulinkynttä. Penslaa paisti seoksella ja laita uuniin, paista 30 minuuttia.

2. Kuori sipulit. Poista omenoista siemenkodat. Laita kuorittu valkosipulinkynsi jokaisen omenan sisään. Käännä paisti ja penslaa myös toinen puoli. Asettele sipulit vuokaan, penslaa myös ne mausteseoksella. Lisää hieman vettä vuokaan. Pistä paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan. Paista vielä 15 minuuttia.

3. Laita omenat vuokaan paistin viereen. Penslaa paistia aina välillä kunnes mausteseos on loppu, lisää vettä vuokaan tarvittaessa. Paista, kunnes paistin sisälämpötila on 65 astetta vaaleanpunaiselle lihalle, 72 astetta läpikypsälle lihalle. Kääri paisti voipaperiin ja anna sen levätä vähintään 10 minuuttia ennen viipalointia.

Paista pieniä, kiinteitä omenoita ja sipulia lampaanpaistin kaveriksi, se on kaunista ja ennen kaikkea erittäin maukasta. Omenat antavat paistille hieman happamuutta, ja maistuvat hieman valkosipulilta.

4. Säästä vuokaan kertynyt liemi. Mittaa se ja lisää vettä niin että saat yhteensä 5 dl. Lisää 1 dl omenamehua ja vatkaa mukaan 3 rkl vehnäjauhoja. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen ja anna kiehua pari minuuttia. Mausta muutamalla tipalla soijaa ja tarvittaessa suolalla.

Lisää aiheesta:

Italialainen lampaanpaistiLampaanpaistia valkoisten papujen kanssaLammaspaisti ratatouillen keraPorsaanpaistia ja punakaaliaLuumutäytettyä porsaanseläkettä omenasoseellaLampaanpaisti paistetun kaalin kera
LampaanpaistiKananmunatonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lampaanpaisti
  • 06.04.202014:25
    Pääsiäinen

    Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Italialainen lampaanpaisti

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Riimisuolattu lampaanpaisti ja juureskeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lampaanpaisti provencale

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Suolassa paistettu lampaanpaisti