Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lammaspaisti ratatouillen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 1,2 kg lammaspaisti
  • 2 tl roseepippureita
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl voita

Ratatouille

  • 300 g munakoisoa
  • 300 g kesäkurpitsaa
  • 1 punainen paprika
  • 1 vihreä paprika
  • 1 keltainen paprika
  • 2 keltasipulia
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 prk tomaattimurskaa
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl suolaa
  • 2 maustemittaa jauhettua mustapippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 2 rkl hienonnettua, tuoretta basilikaa

Tarjoiluun

  • lohkoperunoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero paisti roseepippureilla ja suolalla, pistä paksuimpaan kohtaan paistinlämpömittari ja laita paisti uunipannuun. Laita päälle muutama voinokare, kaada 2 dl vettä uunipannuun ja paista lihaa 1 ½-2 tuntia, sisälämpötilan tulee olla 70-72 astetta, jos haluat, että liha on vielä vaaleanpunaista, 77 astetta, jos haluat läpikypsän paistin. Ota paisti uunista ja anna sen levätä foliossa. Viipaloi juuri ennen tarjoilua ja koristele roseepippurein.

2. Ratatouille: Puhdista ja kuutioi munakoiso, kesäkurpitsa, paprikat ja sipuli sokeripalankokoisiksi paloiksi, hienonna valkosipuli. Ruskista vihannekset erissä öljyssä ja laita ne isoon pataan tai kattilaan. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Anna padan kiehua 10 minuuttia kannen alla ja vielä 20 minuuttia ilman kantta, sekoita välillä. Poista laakerinlehti padasta, ripottele päälle basilikaa.

Tässä reseptissä kunnonkokoinen lampaanpaisti hoitelee itse itsensä uunissa. Paistamiseen menee aikaa, mutta muuten ruoka on helppo valmistaa. Mausta roseepippureilla, ne sekä maistuvat että näyttävät hyviltä.

Lisää aiheesta:

Lammaspaistia rosmariinin keraLampaanpaistia valkoisten papujen kanssaRanskalainen vasikanpaistiPorsaanpaistia ja punakaaliaJuustocurry herneiden keraMozzarellagratinoitu lampaanpaisti tomaattikastikkeella
LampaanpaistiKananmunatonGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lampaanpaisti
  • 06.04.202014:25
    Pääsiäinen

    Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Italialainen lampaanpaisti

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Riimisuolattu lampaanpaisti ja juureskeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lampaanpaisti provencale

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Suolassa paistettu lampaanpaisti