Lammaspaisti ratatouillen kera

Tässä reseptissä kunnonkokoinen lampaanpaisti hoitelee itse itsensä uunissa. Paistamiseen menee aikaa, mutta muuten ruoka on helppo valmistaa. Mausta roseepippureilla, ne sekä maistuvat että näyttävät hyviltä.

Neljälle

  • 1,2 kg lammaspaisti
  • 2 tl roseepippureita
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl voita

Ratatouille

  • 300 g munakoisoa
  • 300 g kesäkurpitsaa
  • 1 punainen paprika
  • 1 vihreä paprika
  • 1 keltainen paprika
  • 2 keltasipulia
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 prk tomaattimurskaa
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl suolaa
  • 2 maustemittaa jauhettua mustapippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 2 rkl hienonnettua, tuoretta basilikaa

Tarjoiluun

  • lohkoperunoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero paisti roseepippureilla ja suolalla, pistä paksuimpaan kohtaan paistinlämpömittari ja laita paisti uunipannuun. Laita päälle muutama voinokare, kaada 2 dl vettä uunipannuun ja paista lihaa 1 ½-2 tuntia, sisälämpötilan tulee olla 70-72 astetta, jos haluat, että liha on vielä vaaleanpunaista, 77 astetta, jos haluat läpikypsän paistin. Ota paisti uunista ja anna sen levätä foliossa. Viipaloi juuri ennen tarjoilua ja koristele roseepippurein.

2. Ratatouille: Puhdista ja kuutioi munakoiso, kesäkurpitsa, paprikat ja sipuli sokeripalankokoisiksi paloiksi, hienonna valkosipuli. Ruskista vihannekset erissä öljyssä ja laita ne isoon pataan tai kattilaan. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Anna padan kiehua 10 minuuttia kannen alla ja vielä 20 minuuttia ilman kantta, sekoita välillä. Poista laakerinlehti padasta, ripottele päälle basilikaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!