Lammaspaisti ratatouillen kera
Tässä reseptissä kunnonkokoinen lampaanpaisti hoitelee itse itsensä uunissa. Paistamiseen menee aikaa, mutta muuten ruoka on helppo valmistaa. Mausta roseepippureilla, ne sekä maistuvat että näyttävät hyviltä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 1,2 kg lammaspaisti
- 2 tl roseepippureita
- 1 tl suolaa
- 2 rkl voita
Ratatouille
- 300 g munakoisoa
- 300 g kesäkurpitsaa
- 1 punainen paprika
- 1 vihreä paprika
- 1 keltainen paprika
- 2 keltasipulia
- 3-4 valkosipulinkynttä
- 1 dl oliiviöljyä
- 2 prk tomaattimurskaa
- 1 tl timjamia
- 1 tl suolaa
- 2 maustemittaa jauhettua mustapippuria
- 1 laakerinlehti
- 2 rkl hienonnettua, tuoretta basilikaa
Tarjoiluun
- lohkoperunoita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero paisti roseepippureilla ja suolalla, pistä paksuimpaan kohtaan paistinlämpömittari ja laita paisti uunipannuun. Laita päälle muutama voinokare, kaada 2 dl vettä uunipannuun ja paista lihaa 1 ½-2 tuntia, sisälämpötilan tulee olla 70-72 astetta, jos haluat, että liha on vielä vaaleanpunaista, 77 astetta, jos haluat läpikypsän paistin. Ota paisti uunista ja anna sen levätä foliossa. Viipaloi juuri ennen tarjoilua ja koristele roseepippurein.
2. Ratatouille: Puhdista ja kuutioi munakoiso, kesäkurpitsa, paprikat ja sipuli sokeripalankokoisiksi paloiksi, hienonna valkosipuli. Ruskista vihannekset erissä öljyssä ja laita ne isoon pataan tai kattilaan. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Anna padan kiehua 10 minuuttia kannen alla ja vielä 20 minuuttia ilman kantta, sekoita välillä. Poista laakerinlehti padasta, ripottele päälle basilikaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan