Lammaspaimenen sunnuntaipata
Tämä hedelmäinen pata on muillekin kuin lammaspaimenelle mieleen. Ripottele mielellään tuoreita rypäleenpuolikkaita pinnalle tarjoilun yhteydessä
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4-5 hengelle
- 1 kg lampaan patapaloja
- suolaa ja pippuria
- voita
- 1 tl currya
- 1 sipuli lohkoina
- 1 omena kuutioina
- 200 g viinirypäleitä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Mausta lihapalat, ruskista voissa ja siirrä pataan. Lisää ruskistetut sipulilohkot ja omenakuutiot. Halkaise rypäleet, poista siemenet ja ripottele joukkoon.
2. Keitä hiljaa kannen alla noin 30 minuuttia. Tarjoile keitetyn riisin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti