Lammasmurekkeella täytetyt paprikat
Toisinaan on mukava laittaa ruokaa, jossa kaikki ainekset ovat yhdessä paketissa. Tarjoile hyvää leipää lisäksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kuudelle
- 400 g lammasjauhelihaa
- 1 sipuli silputtuna
- 1 valkosipulinkynsi silppuna
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 100 g herkkusieniä silppuna
- 2 tomaattia kaltattuina
- 1 dl riisiä
- 1 tl timjamia
- 1 tl basilikaa
- 3 dl lihalientä
- 6-8 paprikaa
- parmesaaniraastetta
Valmistusohje
1. Paista jauhelihaa ja sipulisilppuja padassa öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää muut ainekset, paitsi paprikat ja juusto ja keitä 20 minuuttia, kunnes riisi on pehmeää.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa paprikoista kansi ja poista siemenet. Aseta pystyyn uunivuokaan, täytä murekeseoksella ja ripota päälle juusto. Paista kypsiksi uunissa noin 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa