Lammasmurekkeella täytetyt paprikat

Toisinaan on mukava laittaa ruokaa, jossa kaikki ainekset ovat yhdessä paketissa. Tarjoile hyvää leipää lisäksi.

Kuudelle

  • 400 g lammasjauhelihaa
  • 1 sipuli silputtuna
  • 1 valkosipulinkynsi silppuna
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 100 g herkkusieniä silppuna
  • 2 tomaattia kaltattuina
  • 1 dl riisiä
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl basilikaa
  • 3 dl lihalientä
  • 6-8 paprikaa
  • parmesaaniraastetta

Valmistusohje

1. Paista jauhelihaa ja sipulisilppuja padassa öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää muut ainekset, paitsi paprikat ja juusto ja keitä 20 minuuttia, kunnes riisi on pehmeää.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa paprikoista kansi ja poista siemenet. Aseta pystyyn uunivuokaan, täytä murekeseoksella ja ripota päälle juusto. Paista kypsiksi uunissa noin 20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!