Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lammasmurekevuoka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Korkea uunivuoka täytettynä ihanasti maustetulla lammasmurekkeella ja päällystettynä sienillä pekonilla, herkkua kerrakseen. Kuohkea perunamuusi sopii rinnalle.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Ainekset

  • 4-5 hengelle

Ainekset

  • 200 g herkkusieniä tai kantarelleja
  • 2 sipulia silputtuna
  • voita
  • 400 g lammasjauhelihaa
  • 400 g vähärasvaista sikajauhelihaa
  • 1 muna
  • 1 tl korianterijauhetta
  • ½ tl nelimaustetta
  • 1 rkl sinapinsiemeniä
  • 2 dl kermaa
  • ½ pkt pekonisilppua
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuullota sieniä ja sipulisilppua voissa ruskistamatta. Ota hieman sivuun koristeeksi.

2. Sekoita mureketaikinaan muut ainekset, paitsi pekonia.

3. Täytä korkeareunainen uunivuoka, paista noin tunti. Kaada muodostunut neste pois vuoasta.

4. Ruskista pekonisilppu, sekoita sieni-sipuliseoksen kanssa ja ripottele ruoan pinnalle. Tarjoillaan kylmänä tai kuumana.

Lisää aiheesta:

BBQ-lohi perunamuusillaMureketäytteinen lammaskääröMurekkeella täytetty lampaanrintaSienigratinoitua sianniskaaVihreä gratiini pekonillaSieni-mureketäytteinen lampaanrinta
LammasmurekeKananmunatonGluteenitonSienisatoPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammasmureke
  • 30.5.14:48
    Lammasvartaat

    Lammaskofta & feta-jogurttikastike

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Mureketäytteinen lammaskäärö

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lammasmurekevuoka

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Lammasmureke maissin ja paprikan kera

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Sienillä täytettyä lampaanrintaa