Lammasmurekevuoka
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5660748/landscape16_9/515/290/1868586d812b57de36ccd14bb0030d37/es/933746-4154.jpg)
Korkea uunivuoka täytettynä ihanasti maustetulla lammasmurekkeella ja päällystettynä sienillä pekonilla, herkkua kerrakseen. Kuohkea perunamuusi sopii rinnalle.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 4-5 hengelle
Ainekset
- 200 g herkkusieniä tai kantarelleja
- 2 sipulia silputtuna
- voita
- 400 g lammasjauhelihaa
- 400 g vähärasvaista sikajauhelihaa
- 1 muna
- 1 tl korianterijauhetta
- ½ tl nelimaustetta
- 1 rkl sinapinsiemeniä
- 2 dl kermaa
- ½ pkt pekonisilppua
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuullota sieniä ja sipulisilppua voissa ruskistamatta. Ota hieman sivuun koristeeksi.
2. Sekoita mureketaikinaan muut ainekset, paitsi pekonia.
3. Täytä korkeareunainen uunivuoka, paista noin tunti. Kaada muodostunut neste pois vuoasta.
4. Ruskista pekonisilppu, sekoita sieni-sipuliseoksen kanssa ja ripottele ruoan pinnalle. Tarjoillaan kylmänä tai kuumana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka