Lammasmurekevuoka
Korkea uunivuoka täytettynä ihanasti maustetulla lammasmurekkeella ja päällystettynä sienillä pekonilla, herkkua kerrakseen. Kuohkea perunamuusi sopii rinnalle.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 4-5 hengelle
Ainekset
- 200 g herkkusieniä tai kantarelleja
- 2 sipulia silputtuna
- voita
- 400 g lammasjauhelihaa
- 400 g vähärasvaista sikajauhelihaa
- 1 muna
- 1 tl korianterijauhetta
- ½ tl nelimaustetta
- 1 rkl sinapinsiemeniä
- 2 dl kermaa
- ½ pkt pekonisilppua
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuullota sieniä ja sipulisilppua voissa ruskistamatta. Ota hieman sivuun koristeeksi.
2. Sekoita mureketaikinaan muut ainekset, paitsi pekonia.
3. Täytä korkeareunainen uunivuoka, paista noin tunti. Kaada muodostunut neste pois vuoasta.
4. Ruskista pekonisilppu, sekoita sieni-sipuliseoksen kanssa ja ripottele ruoan pinnalle. Tarjoillaan kylmänä tai kuumana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan