Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lammasmureketta vartaassa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4 annosta

  • 400 g lampaanlihaa
  • 1 sipuli
  • 6 kuivattua aprikoosia
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 tl sitruunamehua
  • ½ tl korianteria
  • ½ tl kurkumaa
  • 1 tl sokeria
  • öljyä

Valmistusohje

1. Jauha lampaanliha jauhelihaksi. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna aprikoosit. Sekoita jauhelihaan sipuli, aprikoosit, suola, pippuri, sitruunamehu, korianteri, kurkuma ja sokeri. Sekoita kiinteäksi mureketaikinaksi.

2. Muotoile murekkeesta pitkulaisia pyöryköitä ja pujota ne vartaisiin pituussuunnassaan. Voitele uunipannu ja pane lammasvartaat sille.

3. Pane uunipannu uunin yläosaan ja kääntele vartaita muutaman kerran paistamisen aikana, kunnes vartaat ovat kauttaaltaan kullanruskeita, 5-10 minuuttia tai grillaa lammasvartaita 5-10 minuuttia ulkogrillin hiilloksella.

Lisää aiheesta:

LammasvartaatSouvlakivartaat porsaanlihastaMureketäytteinen lammaskääröKebabvartaatIntialainen kebabSouvlakivartaat ja tomaattikastike
LammasvartaatKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Nämä maukkaat aprikoosimaustetut lampaanmurekevartaat voit grillata ulkogrillissä tai paistaa uunissa. Tämän ruoan kotimaassa Etelä-Afrikassa käytetään joko lammasmureketta tai lampaanlihan paloja, jotka marinoidaan yleensä aprikoosien kanssa. Tarjoile riisin tai pitaleivän ja salaatin kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Lammasvartaat
  • 30.5.14:48
    Lammasta

    Lammaskofta & feta-jogurttikastike

  • 20.04.201606:00
    Lammasta

    Josen lammasvarras, jogurttilevite ja bulgurisalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lammasvartaat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lammasvarras ratatouillen ja timjamikastikkeen kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kebabvartaat