Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lammaslihapullat ja munakoiso-tomaattimuhennos

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Viidelle

  • 500 g lammasjauhelihaa
  • 2 keitettyä perunaa
  • ½ sipuli
  • 1 nippu persiljaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3/4 dl maitoa
  • 1 muna
  • 1 maustemitta muskottiraastetta
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen

Munakoiso-tomattimuhennos

  • 1 munakoiso
  • 3/4 tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ½ sipuli
  • 1 purkki kokonaisia tomaatteja
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • suolaa ja mustapippuria

Tarjoiluun

  • 4 annosta keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Leikkaa munakoiso viipaleiksi ja ne pienemmiksi paloiksi. Laita lävikköön vuorotellen munakoisopaloja ja suolaa, anna valua noin tunti. Kuori sipuli ja silppua puolikas. Paloittele tomaatit ja säästä liemi. Kuullota sipulisilppua ja munakoisopaloja öljyssä, kaada päälle tomaatit sekä liemi. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna kiehuskella ilman kantta 5 minuuttia.

2. Raasta toinen sipulipuolikas sekä keitetyt perunat. Silppua persilja ja kuori loput valkosipulinkynnet. Sekoita jauhelihaan peruna, sipuli, puolet persiljasta, vatkattu muna ja maito. Mausta suolalla, valkopippurilla myllystä ja muskottiraasteella. Purista joukkoon valkosipulinkynnet ja sekoita huolellisesti.

3. Kastele kädet kylmällä vedellä ja muotoile jauhelihataikinasta pieniä pyöryköitä. Paista lihapullia pienissä erissä 3-4 minuuttia voissa paistinpannulla. Pidä lihapyörykät lämpiminä, kunnes kaikki on paistettu. Kuumenna munakoisomuhennos ja tarjoile lihapullien sekä keitetyn riisin kanssa. Sirottele pinnalle loppu persiljasilppu juuri ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Italialaiset pikkulihapullat ja tomaattikastikettaKääryleet tomaattikastikkeessaBurgundin pataJauhelihapihvit tomaattikastikkeessaKylmä vasikanpaisti ja vihreä kastikeSpaghetti ja lammaslihapullat tomaattikastikkeessa
LammaslihapullatGluteenitonPääruoatLiharuoka

Näitä lihapullia voi syödä yhtä hyvin lämpiminä kuin kylminäkin. Annos riittää 25-30 pieneen lihapyörykkään. Tämä ohje on suunniteltu lämpimäksi ruoaksi munakoisomuhennoksen ja keitetyn riisin kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Lammaslihapullat
  • 15.4.14:27
    Karitsaa

    Karitsanlihapullapata oluella

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Friteeratut lammaspullat

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lammaslihapullat ja munakoiso-tomaattimuhennos

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lampaanlihapullat tomaattikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lammaspullia, polentaa ja gremolataa