Lammaslihapullat ja munakoiso-tomaattimuhennos
Näitä lihapullia voi syödä yhtä hyvin lämpiminä kuin kylminäkin. Annos riittää 25-30 pieneen lihapyörykkään. Tämä ohje on suunniteltu lämpimäksi ruoaksi munakoisomuhennoksen ja keitetyn riisin kanssa.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Viidelle
- 500 g lammasjauhelihaa
- 2 keitettyä perunaa
- ½ sipuli
- 1 nippu persiljaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 3/4 dl maitoa
- 1 muna
- 1 maustemitta muskottiraastetta
- suolaa ja valkopippuria
- voita paistamiseen
Munakoiso-tomattimuhennos
- 1 munakoiso
- 3/4 tl suolaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- ½ sipuli
- 1 purkki kokonaisia tomaatteja
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl kuivattua basilikaa
- suolaa ja mustapippuria
Tarjoiluun
- 4 annosta keitettyä riisiä
Valmistusohje
1. Leikkaa munakoiso viipaleiksi ja ne pienemmiksi paloiksi. Laita lävikköön vuorotellen munakoisopaloja ja suolaa, anna valua noin tunti. Kuori sipuli ja silppua puolikas. Paloittele tomaatit ja säästä liemi. Kuullota sipulisilppua ja munakoisopaloja öljyssä, kaada päälle tomaatit sekä liemi. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna kiehuskella ilman kantta 5 minuuttia.
2. Raasta toinen sipulipuolikas sekä keitetyt perunat. Silppua persilja ja kuori loput valkosipulinkynnet. Sekoita jauhelihaan peruna, sipuli, puolet persiljasta, vatkattu muna ja maito. Mausta suolalla, valkopippurilla myllystä ja muskottiraasteella. Purista joukkoon valkosipulinkynnet ja sekoita huolellisesti.
3. Kastele kädet kylmällä vedellä ja muotoile jauhelihataikinasta pieniä pyöryköitä. Paista lihapullia pienissä erissä 3-4 minuuttia voissa paistinpannulla. Pidä lihapyörykät lämpiminä, kunnes kaikki on paistettu. Kuumenna munakoisomuhennos ja tarjoile lihapullien sekä keitetyn riisin kanssa. Sirottele pinnalle loppu persiljasilppu juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti