Lammas-kaalikeitto

Lammas ja kaali ovat klassinen yhdistelmä.

Ainekset

  • 500 g kuutioitua lampaanlihaa
  • öljyä paistamiseen
  • 1 kg kaalia
  • 3 porkkanaa
  • 2 hienonnettua sipulia
  • 2–3 hienonnettua valkosipulikynttä
  • 1 tl kokonaisia valkopippureita
  • 1 tl kokonaisia mustapippureita
  • 1 1/2 l lihalientä
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 tl kuivattua meiramia
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

Leikkaa kaali suikaleiksi ja porkkanat renkaiksi. Ruskista liha kevyesti isossa paksupohjaisessa kattilassa sipulin ja valkosipulin kanssa. Lisää loput aineet kattilaan ja hauduta miedolla lämmöllä noin kaksi tuntia. Tarjoile esimerkiksi sienitoastien kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.