Lammas ja kaali ovat klassinen yhdistelmä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 500 g kuutioitua lampaanlihaa
- öljyä paistamiseen
- 1 kg kaalia
- 3 porkkanaa
- 2 hienonnettua sipulia
- 2–3 hienonnettua valkosipulikynttä
- 1 tl kokonaisia valkopippureita
- 1 tl kokonaisia mustapippureita
- 1 1/2 l lihalientä
- 2 laakerinlehteä
- 1 tl kuivattua meiramia
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
Leikkaa kaali suikaleiksi ja porkkanat renkaiksi. Ruskista liha kevyesti isossa paksupohjaisessa kattilassa sipulin ja valkosipulin kanssa. Lisää loput aineet kattilaan ja hauduta miedolla lämmöllä noin kaksi tuntia. Tarjoile esimerkiksi sienitoastien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.