Laktoosittomat ja kananmunattomat vohvelit

Jos ruokavaliossa joutuu välttelemään maitotuotteita tai munia, maidottomasta margariinista ja kookosmaidosta saa loihdittua laktoosittomat ja kananmunattomat vohvelit.

Kymmeneen vohveliin

  • 50 g maidotonta margariinia
  • ½ dl vettä
  • 2 tl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 10 g tuorehiivaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 4 dl kookosmaitoa

Kotitekoinen hillo

  • 4 dl pakastemarjoja
  • 4 rkl tomusokeria
  • 2 banaania

Valmistusohje

1. Sulata margariini ja anna jäähtyä. Lämmitä vesi ja kookosmaito 37-asteiseksi.

2. Murenna hiiva ja liuota se nesteeseen vähän kerrallaan. Vatkaa sokeri, suola ja vehnäjauhot joukkoon. Anna turvota huoneenlämmössä puoli tuntia.

3. Vatkaa sula margariini taikinaan. Paista vohvelit vohveliraudassa, noin ¾ dl taikinaa riittää yhteen vohveliin.

4. Hillo: Leikkaa banaanit paloiksi, laita palat marjojen ja tomusokerin kanssa tehosekoittimeen ja sekoita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja