Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Laktoosittomat ja gluteenittomat lihapullat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Neljälle

  • 400 g naudan jauhelihaa
  • ½ keltasipuli lohkoina
  • 2 keskikokoista, keitettyä perunaa
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • 3 rkl vettä
  • maidotonta margariinia paistamiseen

Valmistusohje

1. Raasta sipuli ja perunat hienoksi. Sekoita sipuli- ja perunaraaste, jauheliha ja kananmuna. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kaada päälle vesi ja työstä taikinaksi. Muotoile lihapullia vedellä huuhdotuin käsin. Laita ne vedellä huuhdotulle leivinlaudalle tai lautaselle.

3. Paista muutama lihapulla kerrallaan maidottomassa margariinissa, 3-4 minuuttia. Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa. Vinkki: Tee taikina monitoimikoneessa. Sekoita keitetty peruna, sipuli, muna, suola, pippuri ja vesi. Lisää jauheliha nokareittain ja sekoita nopeasti taikinaksi.

Lisää aiheesta:

Ruotsalaiset lihapullatSuutarinlaatikkoSianlihalla täytetyt perunapullatKlassiset lihapullatItse tehdyt lihapullatTalon lihapullat
LihapullatGluteenitonPääruoatLiharuoka

Kun valmistat lihapullia, sinun ei välttämättä tarvitse käyttää maitotuotteita. Vettä voi hyvin käyttää taikinanesteenä, ja korppujauhot – jotka voivat sisältää maitoa – voidaan korvata raastetulla, keitetyllä perunalla.

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat
  • 12.03.202209:30
    Pasta

    Harri Syrjäsen lihapullapasta

  • 27.08.202109:32
    Kari Aihinen

    Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa

  • 09.04.202110:18
    Nopeat ja helpot

    Samasta padasta: Timjalihapullat ja palsternakkamuusi – pehmeimmät lihapullat ikinä!

  • 08.03.202110:15
    Hans Välimäki

    Helppo arkiruoka jauhelihasta: Hans Välimäen lihapullat tomaattikastikkeessa

  • 21.04.202010:05
    Pääruoat

    Ikean lihapullat ja kermakastike – aito ja oikea resepti