Laktoosittomat ja gluteenittomat lihapullat

Kun valmistat lihapullia, sinun ei välttämättä tarvitse käyttää maitotuotteita. Vettä voi hyvin käyttää taikinanesteenä, ja korppujauhot – jotka voivat sisältää maitoa – voidaan korvata raastetulla, keitetyllä perunalla.

Neljälle

  • 400 g naudan jauhelihaa
  • ½ keltasipuli lohkoina
  • 2 keskikokoista, keitettyä perunaa
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • 3 rkl vettä
  • maidotonta margariinia paistamiseen

Valmistusohje

1. Raasta sipuli ja perunat hienoksi. Sekoita sipuli- ja perunaraaste, jauheliha ja kananmuna. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kaada päälle vesi ja työstä taikinaksi. Muotoile lihapullia vedellä huuhdotuin käsin. Laita ne vedellä huuhdotulle leivinlaudalle tai lautaselle.

3. Paista muutama lihapulla kerrallaan maidottomassa margariinissa, 3-4 minuuttia. Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa. Vinkki: Tee taikina monitoimikoneessa. Sekoita keitetty peruna, sipuli, muna, suola, pippuri ja vesi. Lisää jauheliha nokareittain ja sekoita nopeasti taikinaksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.