Mainos
Mainos

Ah, miten raikas ja virkistävä aterian päätös. Keiton pitää olla sametinpehmeää ja marenkipallojen kuin poutapilviä. Älä tarjoile jälkiruokaviiniä tämän ruokalajin kanssa, maut leikkaavat kiinni väistämättä.

Neljälle

Keitto

  • 3 sitruunaa
  • 2+2 rkl tomusokeria
  • 1 l vettä
  • 1 rkl perunajauhoa + 1 rkl vettä
  • 6 munankeltuaista

Lumipallot

  • 6 munanvalkuaista
  • 4 rkl tomusokeria

Koristeeksi

  • sitruunamelissaa

Valmistusohje

1. Pese sitruunat, raasta uloin, keltainen kuori ja purista hedelmistä mehu. Sekoita kuoriraaste, 2 sitruunan mehu, vesi ja 2 rkl tomusokeria ja kiehauta. Suurusta vesitilkkaan liuotetulla perunajauholla.

2. Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa keltuaiset ja 2 rkl tomusokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kuuman sitruunaliemen joukkoon vatkaa vielä hetki. Maista ja lisää sitruunamehua tai sokeria, jos on tarpeen. Jäähdytä keitto.

3. Marenkipallot: Vatkaa munanvalkuaiset ja 4 rkl tomusokeria kiinteäksi vaahdoksi. Keitä puoli litraa vettä laajassa kattilassa. Muotoile valkuaisvaahdosta lusikalla palloja ja pane ne varovasti kiehuvaan veteen 2-3 minuutiksi. Käännä palloja pari kertaa. Jäähdytä pallerot lautasella. Tarjoile keitto lumipalloja pinnallaan.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.