Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kylmä sitruunakeitto ja lumipallot

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka

Ainekset

  • Neljälle

Keitto

  • 3 sitruunaa
  • 2+2 rkl tomusokeria
  • 1 l vettä
  • 1 rkl perunajauhoa + 1 rkl vettä
  • 6 munankeltuaista

Lumipallot

  • 6 munanvalkuaista
  • 4 rkl tomusokeria

Koristeeksi

  • sitruunamelissaa

Valmistusohje

1. Pese sitruunat, raasta uloin, keltainen kuori ja purista hedelmistä mehu. Sekoita kuoriraaste, 2 sitruunan mehu, vesi ja 2 rkl tomusokeria ja kiehauta. Suurusta vesitilkkaan liuotetulla perunajauholla.

2. Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa keltuaiset ja 2 rkl tomusokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kuuman sitruunaliemen joukkoon vatkaa vielä hetki. Maista ja lisää sitruunamehua tai sokeria, jos on tarpeen. Jäähdytä keitto.

3. Marenkipallot: Vatkaa munanvalkuaiset ja 4 rkl tomusokeria kiinteäksi vaahdoksi. Keitä puoli litraa vettä laajassa kattilassa. Muotoile valkuaisvaahdosta lusikalla palloja ja pane ne varovasti kiehuvaan veteen 2-3 minuutiksi. Käännä palloja pari kertaa. Jäähdytä pallerot lautasella. Tarjoile keitto lumipalloja pinnallaan.

Ah, miten raikas ja virkistävä aterian päätös. Keiton pitää olla sametinpehmeää ja marenkipallojen kuin poutapilviä. Älä tarjoile jälkiruokaviiniä tämän ruokalajin kanssa, maut leikkaavat kiinni väistämättä.

Lisää aiheesta:

PassionhedelmäjäädykeRaparperikeittoa lumikananmuninSahrami-hunajajäätelö seesamilastujen keraFriteeratut omenarenkaat sabayonkastikkeellaAppelsiinikeitto hedelmien ja marjojen keraKevyt hedelmätorttu
JälkiruokakeittoHedelmät ja marjatGluteenitonLaktoositonKasvisruokaJälkiruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Jälkiruokakeitto
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Mansikoita viinissä

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Vaniljanmakuinen raparperikeitto

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Mangokeitto

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Raparperi-omenakeittoa ja pistaasijäätelöä

  • 18.02.201300:00
    Keventäjät

    Rusinasoppa