Pohja:
- Kuumenna uuni 180c.
- Voitele ja vuoraa leivinpaperilla kolme 18cm kokoista irtopohjavuokaa.
- Vatkaa yleiskoneessa öljy, piimä, kananmunat, sokeri, vanilja-uute noin 4 minuutin ajan.
- Yhdistä erillisessä kulhossa kuivat aineet vehnäjauho, ruokasooda, leivinjauhe ja suola.
- Siivilöi kuivat aineet märkien aineiden joukkoon.
- Lisää lopuksi unikonsiemenet ja sitruunankuoriraaste.
- Kaada taikina kolmeen vuokaan ja paista kakut uunin keskitasolla 175c 20-25min
Sitruunacurd:
- Kaada kattilaan sitruunanmehu, sokeri, sitruunankuoriraaste ja kananmunankeltuaiset.
- Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen noin 5-8min, kunnes seos on paksuuntunut. Mittaa lämpömittarilla, että lämpö on noin 71c.
- Poista kattila liedeltä ja lisää joukkoon voi ja sekoita, kunnes seos on tasaista.
- Siivilöi lopuksi, jotta mahdolliset paakut tasaantuvat
- Siirrä kulhoon, peitä kelmulla ja anna kokonaan jäähtyä
Sokerimassa sateenkaari:
- Jaa sokerimassa kuuteen osaan ja värjää sokerimassa elintarvikeväreillä (punainen, keltainen, oranssi, vihreä, sininen ja violetti).
- Muotoile eri värisistä sokerimassoista pitkiä nauhoja (noin 5 cm)
- Muotoile sateenkaaren malliseksi lisää tikut sateenkaaren alaosaan ja jätä kuivumaan
Laventeli-tuorejuustokreemi:
- Vatkaa pehmeä voi ja tuorejuusto vaahdoksi.
- Lisää vanilja-aromi, sitruunanmehu ja kuivattu laventeli sekä vähitellen sihdattu tomusokeri, vatkaa vielä noin 5 minuuttia, kunnes kreemi on silkkisen tasaista.