Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Appelsiininen mokkapala-nakukakku, Janin resepti

Janin appelsiininen mokkapala-nakukakku.
Janin appelsiininen mokkapala-nakukakku.
Julkaistu 04.03.2025 15:57

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan tuoreen kauden ensimmäisessä jaksossa leivottiin fantasiakakkuja.

Pohja

  • 2 dl Sokeria
  • 4 kpl Kananmunia
  • 200 g Voita
  • 2 dl Kevytmaitoa
  • 1 rkl Pikakahvijauhe
  • 5 dl Vehnäjauhoja
  • 1 dl Tummaa kaakaota
  • 2 tl Leivinjauhetta
  • 0,5 tl Vaniljasokeria
  • ripaus Suolaa

Täyte

  • 4 dl Vispikermaa
  • 400 g Tuorejuustoa
  • 3 pienen tai 2 ison appelsiinin hienoksi raastettua kuorta
  • 2 rkl Vaniljasokeria
  • 0,5 dl Tomusokeria
  • 1 pss Cream Fix

Kostutus

  • Kuorituista appelsiineista mehua

Kuorrutus

  • 100 g Voita
  • 4 rkl Vettä
  • 2 tl Pikakahvijauhetta
  • 3 rkl Tummaa kaakaota
  • 4,5 dl Tomusokeri

Koristelu

  • Yli jäänyttä täytettä pursotettuna
  • 2 rkl Kandeerattua appelsiinin kuorta
  • 200 g Tuoreita mansikoita
  • 2 rkl Tomusokeria

Kandeerattu appelsiini

  • 2 appelsiinista kuorta
  • 2 dl Vettä
  • 2 dl + 0,5 dl Sokeria

Valmistusohje

Pohja

  • Uuni päälle 200 asteeseen
  • Sulata voi ja lisää joukkoon maito, pikakahvijauhe ja suola ja sekoita. 
  • Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi
  • Sekoita kuivat aineet keskenään. 
  • Siivilöi munasokerivaahtoon kuivat aineet ja sekoita hitaalla nopeudella yleiskoneessa samalla kaataen neste joukkoon
  • Kaada taikina uunipellille tasaisesti
  • Paista noin 15min.
  • Jäähdytä
  • Käännä pohja ympäri ja kostuta appelsiininmehulla
  • Valmista kuorrute

Kandeerattu appelsiinin kuori

  • Kuori kuorimaveitsellä appelsiinin kuoresta pitkiä suikaleita ja leikkaa ne veitsellä ohuiksi nauhoiksi
  • Mittaa kattilaan vesi sekä sokeri ja keitä kunnes sokeri on sulanut 
  • Lisää joukkoon kuori ja keitä miedolla lämmöllä noin 30min
  • Nosta kuoret pois liemestä kuivumaan leivinpaperille. 
  • Pyörittele sokerissa ennen kakun koristelua. 

Kuorrutus

  • Mittaa kattilaan kaikki ainekset paitsi tomusokeri. 
  • Kuumenna seosta liedellä, puoliteholla, kunnes voi on kunnolla sulanut ja seos on kuumaa.
  • Lisää tomusokeri ja sekoita kunnes seos on tasainen. Seos pitää lämpimänä olla juoksevaa muttei vetistä. Liian vetinen seos imeytyy pohjaan. Älä anna seoksen kiehahtaa. 
  • Kaada pohjan päälle ja levitä esim. palettiveitsellä. 
  • Kun kuorrute on jähmettynyt, leikkaa pohja neljään osaan. Muista leikata myös reunat siisteiksi. 

Täyte

  • Vaahdota vispikerma pehmeähköksi vaahdoksi. 
  • Sekoita tuorejuuston joukkoon appelsiinin kuoriraaste ja vaniljasokeri
  • Lisää kerman joukkoon creamfix ja vatkaa kovaksi vaahdoksi.
  • Lisää joukkoon tuorejuusto sekä tomusokeri ja sekoita tasaiseksi

Kakun kasaus

  • Laita ensimmäinen pohjan osa lautaselle/tarjoiluastialle, pursota täytettä pyöreällä tyllalla ensin reunoille ja sitten loppupohjalle. 
  • Laita toinen kerros varovasti ensimmäisen päälle ja toista pursotus
  • Kolmas ja neljäs pohja samalla lailla
  • Koristele

Koristelu

  • Pursota yli jäänyttä täytettä reunoja pitkin, samalla lailla kuin kakun väleissä. 
  • Lisää mansikat kakun päälle halutulla tavalla
  • Siivilöi hieman tomusokeria mansikoiden päälle ja viimeistele kandeeratulla appelsiinilla

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Heart of rainbow, Kristan reseptiKoko Suomi leipoo: Suklainen pridekakku, Janin reseptiKoko Suomi leipoo: Back to the ’90s hedelmätäytekakku, Niinan reseptiKoko Suomi leipoo: Överi vadelma-pistaasikakkuKoko Suomi leipoo: BLACK FLAG COFFEE ROLL -kakkuSalmiakkista: Emmin Salmiakkiaarre
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti