Koko Suomi leipoo: Appelsiininen mokkapala-nakukakku, Janin resepti
Janin appelsiininen mokkapala-nakukakku.
Julkaistu 04.03.2025 15:57
MTV LIFESTYLE
Koko Suomi leipoo -sarjan tuoreen kauden ensimmäisessä jaksossa leivottiin fantasiakakkuja.
Pohja
2 dl Sokeria
4 kpl Kananmunia
200 g Voita
2 dl Kevytmaitoa
1 rkl Pikakahvijauhe
5 dl Vehnäjauhoja
1 dl Tummaa kaakaota
2 tl Leivinjauhetta
0,5 tl Vaniljasokeria
ripaus Suolaa
Täyte
4 dl Vispikermaa
400 g Tuorejuustoa
3 pienen tai 2 ison appelsiinin hienoksi raastettua kuorta
2 rkl Vaniljasokeria
0,5 dl Tomusokeria
1 pss Cream Fix
Kostutus
Kuorituista appelsiineista mehua
Kuorrutus
100 g Voita
4 rkl Vettä
2 tl Pikakahvijauhetta
3 rkl Tummaa kaakaota
4,5 dl Tomusokeri
Koristelu
Yli jäänyttä täytettä pursotettuna
2 rkl Kandeerattua appelsiinin kuorta
200 g Tuoreita mansikoita
2 rkl Tomusokeria
Kandeerattu appelsiini
2 appelsiinista kuorta
2 dl Vettä
2 dl + 0,5 dl Sokeria
Valmistusohje
Pohja
Uuni päälle 200 asteeseen
Sulata voi ja lisää joukkoon maito, pikakahvijauhe ja suola ja sekoita.
Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Siivilöi munasokerivaahtoon kuivat aineet ja sekoita hitaalla nopeudella yleiskoneessa samalla kaataen neste joukkoon
Kaada taikina uunipellille tasaisesti
Paista noin 15min.
Jäähdytä
Käännä pohja ympäri ja kostuta appelsiininmehulla
Valmista kuorrute
Kandeerattu appelsiinin kuori
Kuori kuorimaveitsellä appelsiinin kuoresta pitkiä suikaleita ja leikkaa ne veitsellä ohuiksi nauhoiksi
Mittaa kattilaan vesi sekä sokeri ja keitä kunnes sokeri on sulanut
Lisää joukkoon kuori ja keitä miedolla lämmöllä noin 30min
Nosta kuoret pois liemestä kuivumaan leivinpaperille.
Pyörittele sokerissa ennen kakun koristelua.
Kuorrutus
Mittaa kattilaan kaikki ainekset paitsi tomusokeri.
Kuumenna seosta liedellä, puoliteholla, kunnes voi on kunnolla sulanut ja seos on kuumaa.
Lisää tomusokeri ja sekoita kunnes seos on tasainen. Seos pitää lämpimänä olla juoksevaa muttei vetistä. Liian vetinen seos imeytyy pohjaan. Älä anna seoksen kiehahtaa.
Kaada pohjan päälle ja levitä esim. palettiveitsellä.
Kun kuorrute on jähmettynyt, leikkaa pohja neljään osaan. Muista leikata myös reunat siisteiksi.
Täyte
Vaahdota vispikerma pehmeähköksi vaahdoksi.
Sekoita tuorejuuston joukkoon appelsiinin kuoriraaste ja vaniljasokeri
Lisää kerman joukkoon creamfix ja vatkaa kovaksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon tuorejuusto sekä tomusokeri ja sekoita tasaiseksi
Kakun kasaus
Laita ensimmäinen pohjan osa lautaselle/tarjoiluastialle, pursota täytettä pyöreällä tyllalla ensin reunoille ja sitten loppupohjalle.
Laita toinen kerros varovasti ensimmäisen päälle ja toista pursotus
Kolmas ja neljäs pohja samalla lailla
Koristele
Koristelu
Pursota yli jäänyttä täytettä reunoja pitkin, samalla lailla kuin kakun väleissä.
Lisää mansikat kakun päälle halutulla tavalla
Siivilöi hieman tomusokeria mansikoiden päälle ja viimeistele kandeeratulla appelsiinilla