Kylmä raparperisoppa mansikoiden ja jäätelön kera

Tässä raparperit laitetaan kiehuvaan liemeen, jonka jälkeen se jäähdytetään, ilman että raparperit saavat kiehua. Tarjoile mansikkapuolikkaiden, vaniljajäätelöpallojen ja mintunoksien kera.

Neljälle

  • 300 g raparperia
  • 3 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • 1 tl maizenaa
  • ½ l mansikoita
  • 4 palloa vaniljajäätelöä
  • 1 mintunoksa

Valmistusohje

1. Kuori raparperi ja leikkaa 5 cm pituisiksi paloiksi, suikaloi sitten pituussuuntaan tikuiksi.

2. Keitä vesi, sokeri ja vaniljatanko, suurusta maizenalla jonka olet sekoittanut tilkkaan vettä. Kuumenna kiehuvaksi, poista vaniljatanko.

3. Lisää raparperitikut liemeen, älä enää keitä. Jäähdytä keitto heti.

4. Halkaise mansikat ja laita ne jääkylmään keittoon. Tarjoile jäätelön ja mintunlehtien kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!