Kylmä raparperisoppa mansikoiden ja jäätelön kera

Tässä raparperit laitetaan kiehuvaan liemeen, jonka jälkeen se jäähdytetään, ilman että raparperit saavat kiehua. Tarjoile mansikkapuolikkaiden, vaniljajäätelöpallojen ja mintunoksien kera.

Neljälle

  • 300 g raparperia
  • 3 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • 1 tl maizenaa
  • ½ l mansikoita
  • 4 palloa vaniljajäätelöä
  • 1 mintunoksa

Valmistusohje

1. Kuori raparperi ja leikkaa 5 cm pituisiksi paloiksi, suikaloi sitten pituussuuntaan tikuiksi.

2. Keitä vesi, sokeri ja vaniljatanko, suurusta maizenalla jonka olet sekoittanut tilkkaan vettä. Kuumenna kiehuvaksi, poista vaniljatanko.

3. Lisää raparperitikut liemeen, älä enää keitä. Jäähdytä keitto heti.

4. Halkaise mansikat ja laita ne jääkylmään keittoon. Tarjoile jäätelön ja mintunlehtien kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.