Tässä raparperit laitetaan kiehuvaan liemeen, jonka jälkeen se jäähdytetään, ilman että raparperit saavat kiehua. Tarjoile mansikkapuolikkaiden, vaniljajäätelöpallojen ja mintunoksien kera.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 300 g raparperia
- 3 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 1 vaniljatanko
- 1 tl maizenaa
- ½ l mansikoita
- 4 palloa vaniljajäätelöä
- 1 mintunoksa
Valmistusohje
1. Kuori raparperi ja leikkaa 5 cm pituisiksi paloiksi, suikaloi sitten pituussuuntaan tikuiksi.
2. Keitä vesi, sokeri ja vaniljatanko, suurusta maizenalla jonka olet sekoittanut tilkkaan vettä. Kuumenna kiehuvaksi, poista vaniljatanko.
3. Lisää raparperitikut liemeen, älä enää keitä. Jäähdytä keitto heti.
4. Halkaise mansikat ja laita ne jääkylmään keittoon. Tarjoile jäätelön ja mintunlehtien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.