Kylmä raparperisoppa mansikoiden ja jäätelön kera
Tässä raparperit laitetaan kiehuvaan liemeen, jonka jälkeen se jäähdytetään, ilman että raparperit saavat kiehua. Tarjoile mansikkapuolikkaiden, vaniljajäätelöpallojen ja mintunoksien kera.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 300 g raparperia
- 3 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 1 vaniljatanko
- 1 tl maizenaa
- ½ l mansikoita
- 4 palloa vaniljajäätelöä
- 1 mintunoksa
Valmistusohje
1. Kuori raparperi ja leikkaa 5 cm pituisiksi paloiksi, suikaloi sitten pituussuuntaan tikuiksi.
2. Keitä vesi, sokeri ja vaniljatanko, suurusta maizenalla jonka olet sekoittanut tilkkaan vettä. Kuumenna kiehuvaksi, poista vaniljatanko.
3. Lisää raparperitikut liemeen, älä enää keitä. Jäähdytä keitto heti.
4. Halkaise mansikat ja laita ne jääkylmään keittoon. Tarjoile jäätelön ja mintunlehtien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti