Kylmä punajuurikeitto
Julkaistu
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4:lle hengelle
- 3 punajuurta
- 1 pieni juuriselleri (n. 100g)
- 2 l vettä
- 4 maustepippuria
- suolaa
- ½ dl kermaa
- 1 dl punaista maitoa
- 1-2 korkillista väkiviinaetikkaa
- 1 puntti tilliä ja kevätsipulia tai ruohosipulia
Valmistusohje
Keitä pestyt punajuuret ja juurisellerin pala vedessä joka on maustettu suolalla sekä maustepippureilla. Kun juurekset ovat kypsiä, siirrä kattila pois liedeltä ja nosta juurekset pois keitosta. Leikkaa julienne-tikuiksi. Laita juurestikut takaisin liemeen ja jäähdytä. Mausta kermalla, maidolla ja väkiviinaetikalla, tarkista maku.
Laita jääkaappiin kylmenemään. Silppua ennen tarjoilua keittoon runsaasti tilliä ja kevätsipulia tai ruohosipulia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti