Mainos
Mainos

Kylmä maustelohi ja tillimajoneesi

Entisajan paremman väen perinteinen kesäruoka, joka on nykyään kaikkien ulottuvissa. Ja hyvää se on. Valmistaminen vie aikansa; huomaa, että lohen, samoin kuin lisäkekurkun, pitää maustua liemessään yli yön.

Neljälle

  • 600 g lohifilee keskiosasta

Keitinliemi

  • 1 porkkana
  • 1 punasipuli
  • 5 isoa tillinoksaa
  • 1, 5 l vettä
  • 1,5 dl valkoviinietikka
  • 3 rkl suolaa
  • 3 kokonaista valkopippuria
  • 5 kokonaista mustapippuria
  • 2 laakerinlehteä

Etikkakurkku

  • 1/3 kurkkua
  • 6 rkl vettä
  • 4 rkl sokeria
  • 2 rkl etikkaa

Tillimajoneesi

  • 1 dl majoneesia
  • 1 rkl kermaviiliä
  • 1 rkl tillisilppua
  • 1 tl sitruunamehua
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • vastakeitettyjä uusia perunoita
  • 2 rkl lehtipersiljasilppua

Valmistusohje

1. Leikkaa lohifileestä pois nahka ja ruskea liha nahan läheltä. Leikkaa lohi 4x4 sentin kuutioiksi ja pane ne korkeareunaiseen uunivuokaan. Jätä kuutioiden välille noin sentin välit.

2. Kuori ja viipaloi porkkana ja punasipuli. Leikkaa tillinoksat vähän pienemmiksi. Kiehauta vesi, viinietikka, suola, pippurit, laakerinlehdet, porkkana, sipuli ja tillit. Keitä noin 10 minuuttia. Kaada kuuma liemi lohikuutioiden päälle ja anna jäähtyä huoneenlämmössä, siirrä sitten lohi liemineen jääkaappiin yön yli.

3. Etikkakurkku: Keitä vesi, sokeri ja etikka. Jäähdytä. Kuori kurkku, halkaise ja raaputa pois siemenet, leikkaa kurkku sitten 1x1 sentin kuutioiksi. Kaada jäähtynyt liemi kurkkukuutioiden päälle ja pane maustumaan yön yli jääkaappiin.

4. Tillimajoneesi: Sekoita yhteen majoneesi, kermaviili, tillisilppu ja sitruunamehu, mausta suolalla ja pippurilla. Pidä viileässä tarjoiluun asti.

5. Hienonna persilja. Tarjoile lohi kylmänä tillimajoneesin sekä keitettyjen uusienperunoiden, etikkakurkun ja persiljasilpun kanssa.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.