Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kylmä maustelohi ja tillimajoneesi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 600 g lohifilee keskiosasta

Keitinliemi

  • 1 porkkana
  • 1 punasipuli
  • 5 isoa tillinoksaa
  • 1, 5 l vettä
  • 1,5 dl valkoviinietikka
  • 3 rkl suolaa
  • 3 kokonaista valkopippuria
  • 5 kokonaista mustapippuria
  • 2 laakerinlehteä

Etikkakurkku

  • 1/3 kurkkua
  • 6 rkl vettä
  • 4 rkl sokeria
  • 2 rkl etikkaa

Tillimajoneesi

  • 1 dl majoneesia
  • 1 rkl kermaviiliä
  • 1 rkl tillisilppua
  • 1 tl sitruunamehua
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • vastakeitettyjä uusia perunoita
  • 2 rkl lehtipersiljasilppua

Valmistusohje

1. Leikkaa lohifileestä pois nahka ja ruskea liha nahan läheltä. Leikkaa lohi 4x4 sentin kuutioiksi ja pane ne korkeareunaiseen uunivuokaan. Jätä kuutioiden välille noin sentin välit.

2. Kuori ja viipaloi porkkana ja punasipuli. Leikkaa tillinoksat vähän pienemmiksi. Kiehauta vesi, viinietikka, suola, pippurit, laakerinlehdet, porkkana, sipuli ja tillit. Keitä noin 10 minuuttia. Kaada kuuma liemi lohikuutioiden päälle ja anna jäähtyä huoneenlämmössä, siirrä sitten lohi liemineen jääkaappiin yön yli.

3. Etikkakurkku: Keitä vesi, sokeri ja etikka. Jäähdytä. Kuori kurkku, halkaise ja raaputa pois siemenet, leikkaa kurkku sitten 1x1 sentin kuutioiksi. Kaada jäähtynyt liemi kurkkukuutioiden päälle ja pane maustumaan yön yli jääkaappiin.

4. Tillimajoneesi: Sekoita yhteen majoneesi, kermaviili, tillisilppu ja sitruunamehu, mausta suolalla ja pippurilla. Pidä viileässä tarjoiluun asti.

5. Hienonna persilja. Tarjoile lohi kylmänä tillimajoneesin sekä keitettyjen uusienperunoiden, etikkakurkun ja persiljasilpun kanssa.

Lisää aiheesta:

Loheneviä punaviinietikassaKalaa luumukastikkeessaKalaa valkoviinikastikkeessaLohikyljykset hyytelössäPunajuurinen seljankaSherry-silli ja inkivääri-omenasilli sekä sitruunaiset silakat
Marinoitu kalaAlkuruoatPääruoatKalaruoka

Entisajan paremman väen perinteinen kesäruoka, joka on nykyään kaikkien ulottuvissa. Ja hyvää se on. Valmistaminen vie aikansa; huomaa, että lohen, samoin kuin lisäkekurkun, pitää maustua liemessään yli yön.

Tuoreimmat aiheesta

Marinoitu kala
  • 12.04.202413:26
    Nopeat ja helpot

    Fenkolisuolattua kuhaa

  • 13.04.202411:28
    Nopeat ja helpot

    Boquerones-muikut eli marinoidut muikut

  • 06.04.202314:38
    Kala

    Poke Bowl kirjolohesta

  • 15.12.201707:25
    Graavikala

    Graavisiikaceviche

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Limemarinoitua lohta ja rucolasalaattia