Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kylmä kesäkinkku hyytelön kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valmista kinkku hyvissä ajoin, niin sinulla on raikas ruoka tarjottavaksi nopeasti. sopii erinomaisesti myös noutopöytään.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

10-12 hengelle

  • 2 kg kevyesti suolattua kinkkua

Marinadi

  • ½ pulloa kuivaa valkoviiniä
  • ½ l kylmää kanalientä
  • 3 porkkanaa siivuina
  • 2 sipulia lohkoina
  • 15 valkopippuria
  • 15 maustepippuria
  • 8 katajanmarjaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 liivatelehteä
  • 1 purkki latva-artisokansydämiä
  • 1 punainen paprika suikaleina
  • persiljasilppua
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Laita kinkku kulhoon. Sekoita viini, kanaliemi, porkkanasiivut, sipulilohkot, pippurit, katajanmarjat ja laakerinlehdet marinadiksi ja kaada lihan päälle. Laita maustumaan jääkaappiin vuorokaudeksi.

2. Nosta liha marinadista ja kuivaa se. Ruskista kinkku kauttaaltaan voissa padassa. Paina lihan paksuimpaan kohtaan lihalämpömittari. Laita pataan marinadin vihannekset. Lisää marinadia pataan vähitellen kypsymisen aikana. Keitä kannella peitettynä, kunnes lihalämpömittari näyttää 70-72 astetta, noin 1,5 - 2 tuntia. Nosta kinkku padasta ja poista mahdollinen verkko. Laita kinkku painon alle jääkaappiin. Siivilöi keitinliemi ja kuori siitä mahdollinen vaahto.

3. Pane liivatelehdet likoamaan veteen 5 minuutiksi, nosta liosta, purista niitä hieman ja pane sulamaan kuumennettuun keitinliemeen. Kaada liemi vedellä huuhdellulle vadille ja anna hyytyä jääkaapissa. Pilko hyytelö. Viipaloi kinkku ja nosta pilkottua hyytelö vierelle. Koristele persiljalla, paprikalla ja artisokanpohjilla.

Lisää aiheesta:

UunilammascurrySiiderimarinoitua kinkkua rypälekastikkeellaPorsaanpaistia ja punakaaliaMarinoitu kinkku viinihyytelön kanssaLuumutäytettyä porsaanseläkettä omenasoseellaIsoäidin marinoitu naudanpaisti
UunikinkkuKananmunatonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Uunikinkku
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Keittokinkkua ja vihanneskastiketta

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kinkkupaistos

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kinkkua viinissä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sunnuntaipaisti kinkusta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Mausteinen kinkkupaisti