Kylmä kanavati
Tämä on hyvä, kylmä ruoka tarjoilla höyryävän kuuman riisin kera. Voit valita, irrotatko kaikki lihat broilereista vai tarjoiletko kanankoivet kokonaisina, mutta ilman nahkaa.
- Ruokavalio: Laktoositon
Kahdeksalle-kymmenelle
- 2 broileria
- 5 valkopippuria
- 5 mustapippuria
- 2 laakerinlehteä
- 1 maustemitta timjamia
- 1 keltasipuli
- 2 porkkanaa
- suolaa
Vadille
- pieniä porkkanoita
- parsannuppuja
- hienonnettua persiljaa
- kurkkua
- 6 liivatelehteä
Valmistusohje
1. Laita broilerit pataan, suolaa ja lisää vettä niin että linnut peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto ja lisää keittämisen muut ainekset. Keitä hiljalleen kunnes kanat ovat valmiita ja liha irtoaa helposti luista. Anna jäähtyä.
2. Siivilöi liemi. Vedä broilereista nahka, paloittele lihat pieniksi paloiksi. Hienonna pienimmät lihapalat ja pakkaa ne tiiviisti pieniin foliovuokiin. Kaada päälle hieman lientä ja laita jääkaappiin jähmettymään.
3. Asettele loput lihat vadille vihannesten kera. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi, poimi ne vedestä ja sulata n. 6 desilitraan lientä. Anna jäähtyä ja lusikoi hyytelö vadille liemen alkaessa jähmettyä. Laita vati kylmään hyytymään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan