Kylmä kanavati
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5664674/landscape16_9/515/290/d6395137fa0ac28c4d50142a55a6b076/Wu/933837-5101.jpg)
Tämä on hyvä, kylmä ruoka tarjoilla höyryävän kuuman riisin kera. Voit valita, irrotatko kaikki lihat broilereista vai tarjoiletko kanankoivet kokonaisina, mutta ilman nahkaa.
- Ruokavalio: Laktoositon
Kahdeksalle-kymmenelle
- 2 broileria
- 5 valkopippuria
- 5 mustapippuria
- 2 laakerinlehteä
- 1 maustemitta timjamia
- 1 keltasipuli
- 2 porkkanaa
- suolaa
Vadille
- pieniä porkkanoita
- parsannuppuja
- hienonnettua persiljaa
- kurkkua
- 6 liivatelehteä
Valmistusohje
1. Laita broilerit pataan, suolaa ja lisää vettä niin että linnut peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto ja lisää keittämisen muut ainekset. Keitä hiljalleen kunnes kanat ovat valmiita ja liha irtoaa helposti luista. Anna jäähtyä.
2. Siivilöi liemi. Vedä broilereista nahka, paloittele lihat pieniksi paloiksi. Hienonna pienimmät lihapalat ja pakkaa ne tiiviisti pieniin foliovuokiin. Kaada päälle hieman lientä ja laita jääkaappiin jähmettymään.
3. Asettele loput lihat vadille vihannesten kera. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi, poimi ne vedestä ja sulata n. 6 desilitraan lientä. Anna jäähtyä ja lusikoi hyytelö vadille liemen alkaessa jähmettyä. Laita vati kylmään hyytymään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka