Kylmä kampela sitruunakastikkeessa
Toisinaan on käytännöllistä tarjoilla kylmää, etukäteen valmistettua ruokaa. Tässä epätavallinen, mutta erittäin hyvä kampelaruoka.
Neljälle
- 600 g kampelafileitä
- 1 pieni purjo siivuina
- suolaa
Kastike
- 1,5 rkl voita
- 1,5 rkl vehnäjauhoa
- 2,5 dl kalalientä
- 2 munankeltuaista
- sitruunamehua
- 1 dl kuohukermaa
- suikaloitua paprikaa
Valmistusohje
1. Suolaa fileet. Laita matalan kattilan pohjalle purjoviipaleet. Taivuta kalat poikittain kaksinkerroin ja aseta purjopedille. Höylää vähän kylmää voita pinnalle. Kypsytä kannen alla 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
2. Kuullota voi ja jauho kasarissa lisää kalaliemi. Keitä 10 minuuttia ja purista joukkoon sitruunamehua. Anna kastikkeen jäähtyä hiukan.
3. Sekoita kastikkeeseen keltuaiset yksi kerrallaan, sitten vatkattu kerma. Levitä kastike kalafileiden päälle ja sirottele pinnalle paprikasuikaleita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje