Kylmä kampela sitruunakastikkeessa

Toisinaan on käytännöllistä tarjoilla kylmää, etukäteen valmistettua ruokaa. Tässä epätavallinen, mutta erittäin hyvä kampelaruoka.

Neljälle

  • 600 g kampelafileitä
  • 1 pieni purjo siivuina
  • suolaa

Kastike

  • 1,5 rkl voita
  • 1,5 rkl vehnäjauhoa
  • 2,5 dl kalalientä
  • 2 munankeltuaista
  • sitruunamehua
  • 1 dl kuohukermaa
  • suikaloitua paprikaa

Valmistusohje

1. Suolaa fileet. Laita matalan kattilan pohjalle purjoviipaleet. Taivuta kalat poikittain kaksinkerroin ja aseta purjopedille. Höylää vähän kylmää voita pinnalle. Kypsytä kannen alla 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

2. Kuullota voi ja jauho kasarissa lisää kalaliemi. Keitä 10 minuuttia ja purista joukkoon sitruunamehua. Anna kastikkeen jäähtyä hiukan.

3. Sekoita kastikkeeseen keltuaiset yksi kerrallaan, sitten vatkattu kerma. Levitä kastike kalafileiden päälle ja sirottele pinnalle paprikasuikaleita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!