Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kylmä kampela sitruunakastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Toisinaan on käytännöllistä tarjoilla kylmää, etukäteen valmistettua ruokaa. Tässä epätavallinen, mutta erittäin hyvä kampelaruoka.

Neljälle

  • 600 g kampelafileitä
  • 1 pieni purjo siivuina
  • suolaa

Kastike

  • 1,5 rkl voita
  • 1,5 rkl vehnäjauhoa
  • 2,5 dl kalalientä
  • 2 munankeltuaista
  • sitruunamehua
  • 1 dl kuohukermaa
  • suikaloitua paprikaa

Valmistusohje

1. Suolaa fileet. Laita matalan kattilan pohjalle purjoviipaleet. Taivuta kalat poikittain kaksinkerroin ja aseta purjopedille. Höylää vähän kylmää voita pinnalle. Kypsytä kannen alla 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

2. Kuullota voi ja jauho kasarissa lisää kalaliemi. Keitä 10 minuuttia ja purista joukkoon sitruunamehua. Anna kastikkeen jäähtyä hiukan.

3. Sekoita kastikkeeseen keltuaiset yksi kerrallaan, sitten vatkattu kerma. Levitä kastike kalafileiden päälle ja sirottele pinnalle paprikasuikaleita.

Lisää aiheesta:

Hienot kalakuorukatKampelagratiiniKala-simpukkagratiiniKampelaa äyriäisten kanssaTäytetyt persiljakampelatKalagratiini katkarapujen kanssa
KampelaaPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kampelaa
  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kokonaista punakampelaa ja kermassa keitettyä purjoa

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Piikkikampelaa hollandaisen kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kampelafileitä simpukoilla ja sahramikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kampelaa appelsiinikastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Punakampelakääryleet vihanneskastikkeella