Kylmä avokado-katkarapukeitto

Alkuruokana tarjottava kylmä keitto on erinomainen aloitus juhla-aterialle. Maultaan mieto ja kaunis avokado on täydellinen pari katkaravuille.

4 annosta

  • 2 kypsää avokadoa
  • 1 pienen sitruunan mehu
  • 2 dl kylmää, vahvaa kanalientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1/4 tl currya
  • 12 katkarapua
  • hieman vihanneskrassia

Valmistusohje

1. Kuori avokadot, poista kivi ja paloittele hedelmäliha. Soseuta palat yleiskoneella tai sauvasekoittimella.

2. Lisää kanaliemi, sitruunamehu ja kerma ja jatka sekoittamista 15-20 sekuntia. Mausta suolalla, vastajauhetulla valkopippurilla ja ripauksella currya.

3. Anna keiton vetäytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan ennen tarjoilua. Koristele kuorituilla katkaravuilla ja vihanneskranssin tai persiljan oksilla ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja