Kylmä avokado-katkarapukeitto
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5663678/landscape16_9/515/290/a210369e8114cc5bb031dd00993737c7/dh/932143-4054.jpg)
Alkuruokana tarjottava kylmä keitto on erinomainen aloitus juhla-aterialle. Maultaan mieto ja kaunis avokado on täydellinen pari katkaravuille.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 2 kypsää avokadoa
- 1 pienen sitruunan mehu
- 2 dl kylmää, vahvaa kanalientä
- 2 dl kuohukermaa
- suolaa ja valkopippuria
- 1/4 tl currya
- 12 katkarapua
- hieman vihanneskrassia
Valmistusohje
1. Kuori avokadot, poista kivi ja paloittele hedelmäliha. Soseuta palat yleiskoneella tai sauvasekoittimella.
2. Lisää kanaliemi, sitruunamehu ja kerma ja jatka sekoittamista 15-20 sekuntia. Mausta suolalla, vastajauhetulla valkopippurilla ja ripauksella currya.
3. Anna keiton vetäytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan ennen tarjoilua. Koristele kuorituilla katkaravuilla ja vihanneskranssin tai persiljan oksilla ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka