Kuuma nuudeli-rucolacappuccino

Rucolasalaatti on peräisin Italiasta. Sen erityislaatuinen maku muistuttaa hieman retiisiä. Tämän keiton valmistukseen tarvitset sauvasekoittimen.

4 annosta

  • 175 g nuudeleita
  • 1,3 litraa kasvislientä
  • 1 rucolasalaatti ruukussa
  • 30 g voita
  • 1 puristettu valkosipulinkynsi
  • 1 hienonnettu chilipalko
  • 2 tl raastettua inkivääriä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Halkaise chilipalko pituussuunnassa, poista siemenet ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Raasta inkivääri ja kuori ja purista valkosipulinkynsi. Sulata pannulla puolet voista ja kuullota valkosipuli, chili ja inkivääri. Lisää kasvisliemi ja hauduta 20 minuuttia.

2. Mausta liemi suolalla ja pippurilla. Lisää loput voista ja sekoita kuohkeaksi keitoksi sauvasekoittimella. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja revi rucola paloiksi.

3. Pane rucola ja vastakeitetyt nuudelit kulhon tai cappuccino-kuppien pohjalle ja kaada päälle kuohkea keittoliemi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.