Kuuma nuudeli-rucolacappuccino
Rucolasalaatti on peräisin Italiasta. Sen erityislaatuinen maku muistuttaa hieman retiisiä. Tämän keiton valmistukseen tarvitset sauvasekoittimen.
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
4 annosta
- 175 g nuudeleita
- 1,3 litraa kasvislientä
- 1 rucolasalaatti ruukussa
- 30 g voita
- 1 puristettu valkosipulinkynsi
- 1 hienonnettu chilipalko
- 2 tl raastettua inkivääriä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Halkaise chilipalko pituussuunnassa, poista siemenet ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Raasta inkivääri ja kuori ja purista valkosipulinkynsi. Sulata pannulla puolet voista ja kuullota valkosipuli, chili ja inkivääri. Lisää kasvisliemi ja hauduta 20 minuuttia.
2. Mausta liemi suolalla ja pippurilla. Lisää loput voista ja sekoita kuohkeaksi keitoksi sauvasekoittimella. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja revi rucola paloiksi.
3. Pane rucola ja vastakeitetyt nuudelit kulhon tai cappuccino-kuppien pohjalle ja kaada päälle kuohkea keittoliemi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka