Kuullotettu kylkipaisti
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5652650/landscape16_9/515/290/6a4f1d99511278b9d5982f79bf92379f/HB/871479-3515.jpg)
Paisti saa imeä makua maustemarinadista vuorokauden ajan ennen ruoan valmistusta. Tarjoile barbequekastikkeen ja keitetyn riisin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
4 annosta
- 2 kg kylkipaistia paksuina viipaleina
- 8 valkosipulinkynttä
- 1 tl rouhittua valkopippuria
- 3/4 dl soijaa
- 4 rkl hunajaa
- 2½ rkl sinappijauhetta
- 2 prk tomaattimurskaa
- 2½ tl suolaa
- 1/4 tl maustepippuria
- 1 tl rakuunaa
- 1 tl kirveliä
- ½ tl salviaa
- 1½ tl rosmariinia
- 2 tl meksikolaista maustesekoitusta
- 2 puristettua valkosipulinkynttä
- 1½ tl sambal oelek -maustekastiketta
- 3 rkl vaaleaa siirappia
- 3 rkl kuivaa sherryä
Valmistusohje
1. Kuori valkosipulinkynnet. Tee lihaan neljä viiltoa ja upota kuhunkin yksi valkosipulinkynsi. Purista loput valkosipulit paistin päälle ja hiero yhdessä valkopippurin kanssa lihan pintaan. Aseta lihaa muovipussiin. Sivele runsaalla soijalla ja sulje sitten pussi huolellisesti. Anna marinoitua jääkaapissa noin vuorokauden ajan. Kääntele marinoitumisen aikana muutaman kerran. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Aseta kylkipaisti uunipellille. Paista uunin keskiosassa 1-1½ tunnin ajan. Paistin tulee olla niin kypsää, että luut irtoavat helposti lihasta.
2. Barbecuekastike: Sekoita tomaattimurskasta, suolasta, pippurista, rakuunasta, kirvelistä, salviasta, rosmariinista, meksikolaisesta maustesekoituksesta, valkosipulista, sambal oelekista, siirapista ja sherrystä barbecuekastike. Kiehauta, maista ja mausta.
3. Lämmitä hunaja ja sekoita siihen sinappijauhe. Kuullota seoksella paistin pinta. Grillaa muutaman minuutin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka