Kurpitsakeittoa ja paistettuja valkopapuja
Maukas ja täyttävä kurpitsakeitto sopii hyvin pääruuaksi. Paista keiton päälle valkopavut rosmariini-oliiviöljyssä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Raaka-aineet
- 1 kg kurpitsaa
- 1 l kasvislientä
- 2 dl kermaa / kookosmaitoa
- 1 keltasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1/4 tl muskottia
- suolaa
- mustapippuria
- kuivattua chiliä
- kurpitsan siemeniä pinnalle
Valmistusohje
Kuori kurpitsa sekä sipulit ja paloittele ne kuumaan kattilaan jossa on vähän öljyä tai voita. Lisää kaikki mausteet kattilaan, kuullota pitkään kunnes ainekset pehmenevät ja kaada lopuksi kasvisleimi joukkoon.
Keitä kannen alla kunnes kurpitsa on kypsynyt ja lisää kerma. Anna kiehua vielä hetki ja soseuta sen jälkeen tasaisen kuohkeaksi. Paista valkopavut rosmariini-oliiviöljyssä ja nostele keiton päälle.
Yhden annoksen energiasisältö:
Energiaa 440 kcal
Proteiinia 11g (10 E%)
Hiilihydraatteja 17g (15 E%)
Kuitua 10g (annoksesta saa kolmanneksen päivän kuiduntarpeesta.)
Rasvaa 37g (76 E%)
josta tyydyttynyttä rasvaa 15g (40% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on huono)
Suolaa 4,7g (annoksesta saa melkein koko päivän suolamäärän.)
Vaihtamalla kerman kasvirasvavalmisteeseen laskee annoksen energiamäärä 90 kcal:lla ja rasvan laatu muuttuu sydänystävälliseksi. Jos jätät kerman kokonaan pois, laskee annoksen energiamäärä 160 kcal.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella