Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kurpitsakeittoa ja paistettuja valkopapuja

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Maukas ja täyttävä kurpitsakeitto sopii hyvin pääruuaksi. Paista keiton päälle valkopavut rosmariini-oliiviöljyssä.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Raaka-aineet

  • 1 kg kurpitsaa
  • 1 l kasvislientä
  • 2 dl kermaa / kookosmaitoa
  • 1 keltasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/4 tl muskottia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • kuivattua chiliä
  • kurpitsan siemeniä pinnalle

Valmistusohje

Kuori kurpitsa sekä sipulit ja paloittele ne kuumaan kattilaan jossa on vähän öljyä tai voita. Lisää kaikki mausteet kattilaan, kuullota pitkään kunnes ainekset pehmenevät ja kaada lopuksi kasvisleimi joukkoon.

Keitä kannen alla kunnes kurpitsa on kypsynyt ja lisää kerma. Anna kiehua vielä hetki ja soseuta sen jälkeen tasaisen kuohkeaksi. Paista valkopavut rosmariini-oliiviöljyssä ja nostele keiton päälle.

Yhden annoksen energiasisältö:

Energiaa 440 kcal

Proteiinia 11g (10 E%)

Hiilihydraatteja 17g (15 E%)

Kuitua 10g (annoksesta saa kolmanneksen päivän kuiduntarpeesta.)

Rasvaa 37g (76 E%)

josta tyydyttynyttä rasvaa 15g (40% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on huono)

Suolaa 4,7g (annoksesta saa melkein koko päivän suolamäärän.)

Vaihtamalla kerman kasvirasvavalmisteeseen laskee annoksen energiamäärä 90 kcal:lla ja rasvan laatu muuttuu sydänystävälliseksi. Jos jätät kerman kokonaan pois, laskee annoksen energiamäärä 160 kcal.

Lisää aiheesta:

TortillasalaattiRapukeittoPerunainen pinaattikeittoLammas-kaalikeittoFenkolikeittoPaahdettu tomaatti-paprikasalaatti
KurpitsakeittoAlkuruoatKananmunatonGluteenitonSadonkorjuuHalloweenKasvisruoka
GoGreen
Pääruoat
Kasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kurpitsakeitto
  • 15.11.202414:05
    Kasvisruoka

    Tärkkilän Selman kurpitsakeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Kurpitsakeitto

  • 18.02.201300:00
    Rapuherkut

    Kurpitsakeittoa ja paistettuja jättikatkarapuja

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kurpitsakeittoa ja paistettuja valkopapuja

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kurpitsakeittoa