Kurpitsakeittoa ja paistettuja valkopapuja

Maukas ja täyttävä kurpitsakeitto sopii hyvin pääruuaksi. Paista keiton päälle valkopavut rosmariini-oliiviöljyssä.

Raaka-aineet

  • 1 kg kurpitsaa
  • 1 l kasvislientä
  • 2 dl kermaa / kookosmaitoa
  • 1 keltasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/4 tl muskottia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • kuivattua chiliä
  • kurpitsan siemeniä pinnalle

Valmistusohje

Kuori kurpitsa sekä sipulit ja paloittele ne kuumaan kattilaan jossa on vähän öljyä tai voita. Lisää kaikki mausteet kattilaan, kuullota pitkään kunnes ainekset pehmenevät ja kaada lopuksi kasvisleimi joukkoon.

Keitä kannen alla kunnes kurpitsa on kypsynyt ja lisää kerma. Anna kiehua vielä hetki ja soseuta sen jälkeen tasaisen kuohkeaksi. Paista valkopavut rosmariini-oliiviöljyssä ja nostele keiton päälle.

Yhden annoksen energiasisältö:

Energiaa 440 kcal

Proteiinia 11g (10 E%)

Hiilihydraatteja 17g (15 E%)

Kuitua 10g (annoksesta saa kolmanneksen päivän kuiduntarpeesta.)

Rasvaa 37g (76 E%)

josta tyydyttynyttä rasvaa 15g (40% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on huono)

Suolaa 4,7g (annoksesta saa melkein koko päivän suolamäärän.)

Vaihtamalla kerman kasvirasvavalmisteeseen laskee annoksen energiamäärä 90 kcal:lla ja rasvan laatu muuttuu sydänystävälliseksi. Jos jätät kerman kokonaan pois, laskee annoksen energiamäärä 160 kcal.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.