Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kurpitsagnocchit ja salviavoi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kurpitsagnocchit salviavoin kera alusta loppuun asti itsetehtynä.

  • Ruokavalio: Kevyt

Ainekset

  • 1 kg kurpitsaa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 dl parmesaania raastettuna
  • ripaus muskottipähkinää
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 100 g voita
  • 10 salvian lehteä

Valmistusohje

Poista kurpitsasta siemenet ja paloittele se. Asettele palat leivinpaperille uunipellille ja paahda 180-asteisessa uunissa 30 – 60 min palojen koosta riippuen, tarkkaile kypsyyttä haarukalla. Kurpitsat ovat valmiita kun ne ovat kokonaan pehmenneet.

Jäähdytä kurpitsan paloja hieman ja poista niistä kuori. Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittajassa.

Lisää kurpitsasoseeseen kananmuna, vehnäjauhot ja juustoraaste.

Mausta muskotilla, suolalla ja pippurilla. Sekoita tasaiseksi massaksi.

Muotoile massasta kahta teelusikkaa apuna käyttäen pieniä gnoccheja.

Keitä gnocchit kypsiksi erittäin runsaassa suolatussa vedessä, gnocchit ovat kypsiä kun ne kelluvat.

Gnocchien kypsyessä valmista kastike.

Laita kattilaan 100 g voita ja kymmenen salvian lehteä, sulata ja anna kiehua hetken.

Valuta kypsät gnocchit ja kaada ne lämmitettyyn tarjoiluastiaan. Kaada päälle sulanut voi. Halutessasi voit tarjota parmesaaniraastetta gnocchien lisukkeeksi.

Lisää aiheesta:

Itse valmistetut nachot ja guacamoleMaapähkinäsalaattiFleur de courgettePerunagnocchit sienten keraPerunagnocchit, kasviksia ja lehtipersiljasalsaaPorkkanapihvit kermassa haudutettujen mustajuurien kera
GnocchitAlkuruoatKevytKeventäjätPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Gnocchit
  • 24.11.202215:19
    Vegaaninen

    Helppo vegaaninen pyttipannu

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Gnoccheja, ricottaa ja grana-padanoa

  • 27.08.201307:26
    Kalafilee

    Paistettua kuhaa ja perunagnocchi

  • 17.06.201308:34
    Kalafilee

    Paistettua Napapiirin kuhaa, puikulagnocchia ja villiyrttisalaattia

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Perunagnocchit sienten kera