Kurpitsagnocchit ja salviavoi

Kurpitsagnocchit salviavoin kera alusta loppuun asti itsetehtynä.

Ainekset

  • 1 kg kurpitsaa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 dl parmesaania raastettuna
  • ripaus muskottipähkinää
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 100 g voita
  • 10 salvian lehteä

Valmistusohje

Poista kurpitsasta siemenet ja paloittele se. Asettele palat leivinpaperille uunipellille ja paahda 180-asteisessa uunissa 30 – 60 min palojen koosta riippuen, tarkkaile kypsyyttä haarukalla. Kurpitsat ovat valmiita kun ne ovat kokonaan pehmenneet.

Jäähdytä kurpitsan paloja hieman ja poista niistä kuori. Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittajassa.

Lisää kurpitsasoseeseen kananmuna, vehnäjauhot ja juustoraaste.

Mausta muskotilla, suolalla ja pippurilla. Sekoita tasaiseksi massaksi.

Muotoile massasta kahta teelusikkaa apuna käyttäen pieniä gnoccheja.

Keitä gnocchit kypsiksi erittäin runsaassa suolatussa vedessä, gnocchit ovat kypsiä kun ne kelluvat.

Gnocchien kypsyessä valmista kastike.

Laita kattilaan 100 g voita ja kymmenen salvian lehteä, sulata ja anna kiehua hetken.

Valuta kypsät gnocchit ja kaada ne lämmitettyyn tarjoiluastiaan. Kaada päälle sulanut voi. Halutessasi voit tarjota parmesaaniraastetta gnocchien lisukkeeksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!