Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kurkkukeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Juhlahieno keitto, joka sopii alkuruoaksikin. Nokare muikunmätiä tarjoillessa tekee siitä entistä elegantimman.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton

Kahdeksalle

  • 1 iso purjo
  • 4 kurkkua
  • 3/4 l kanalientä
  • suolaa ja pippuria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 5 cl sherryä
  • oliiviöljyä paistamiseen

Valmistusohje

1. Viipaloi purjo ja kuullota se pehmeäksi öljyssä ruskistamatta. Kuori kurkut raidallisiksi, jätä puolet kuoresta paikoilleen. Säästä kuoret, jotka olet irrottanut. Kuutioi kurkut. Lisää kurkut purjo-öljyseokseen ja pyörittele 5 minuuttia, lisää sen jälkeen kanaliemi. Anna poreilla hiljaa kannen alla 30 minuuttia.

2. Siivilöi liemi ja soseuta vihannekset koneella sileäksi. Sekoita sose liemeen. Kuumenna, mutta älä keitä. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon kevyesti vatkattu kerma ja lisää sherry.

3. Ryöppää kuorisuikaleet nopeasti vedessä. Koristele keitto suikaleilla ja tarjoile kuumana.

Lisää aiheesta:

Soupe Parmentier krutonkien kanssaRapukeittoHelppo tomaatti-basilikakeittoPeruna-purjokeitto ja leipäkrutongitCrème VichyssoiseConsommé ja häränrintaa
KasviskeittoKevytKananmunatonKeventäjätPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto
  • 27.1.10:01
    Huomenta Suomi

    Sauli Kemppaisen purjo-perunakeitto ja kukkakaalikeitto

  • 15.11.202414:05
    Kurpitsakeitto

    Tärkkilän Selman kurpitsakeitto

  • 04.10.202407:44
    Papukeitto

    Meksikolainen papukeitto

  • 03.11.202315:07
    Tomaattikeitto

    Uunissa paahdettu tomaattikeitto

  • 12.10.202309:40
    Juureskeitto

    Paahdettu palsternakkakeitto