Kurkku-jogurttipirtelö
Julkaistu
Makuja-kokki Maija Silvennoinen loihtii elokuun kunniaksi ihanan ruokaisan pirtelön. Tämä sopii vaikka koululaisen välipalaksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 0,5 l kuorittua kurkkua paloina
- 1 valkosipulinkynsi viipaleina
- 10 lehteä basilikaa
- 4 tippaa tabascoa
- 2 dl ruokajogurttia
- suolaa
- vastajauhettua mustapippuria
Tomaatti-pekonileipä
- 4 viipaletta pekonia
- 4 viipaletta vaaleaa leipää
- 2 rkl oliiviöljyä
- rucolan lehtiä
- 2-3 kypsää tomaattia viipaleina
- vastajauhettua mustapippuria
- ruokajogurttia
- Yhdelle
- 1 dl pakastettuja lakkoja, karhunvatukoita tai vadelmia
- 1 banaani
- 1 dl maustamatonta, kevyttä jogurttia
- ½ dl kevytmaitoa
Valmistusohje
Valmista ensin keitto. Pane keittoainekset tehosekoittimeen soseuta tasaiseksi. Voit myös soseuttaa sauvasekoittimella.
Pane keitto kylmään vetäytymään.
Valuta leipä viipaleiden päälle oliiviöljyä.
Paahda grillissä pekoni ja leipäviipaleet. Pane rucolanlehdet ja tomaattiviipaleet leivän päälle. Aseta leivälle lopuksi pekoni viipale. Nauti kylmän keiton kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Taivaallinen omenahillo
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa