Kurkku-jogurttipirtelö
Makuja-kokki Maija Silvennoinen loihtii elokuun kunniaksi ihanan ruokaisan pirtelön. Tämä sopii vaikka koululaisen välipalaksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 0,5 l kuorittua kurkkua paloina
- 1 valkosipulinkynsi viipaleina
- 10 lehteä basilikaa
- 4 tippaa tabascoa
- 2 dl ruokajogurttia
- suolaa
- vastajauhettua mustapippuria
Tomaatti-pekonileipä
- 4 viipaletta pekonia
- 4 viipaletta vaaleaa leipää
- 2 rkl oliiviöljyä
- rucolan lehtiä
- 2-3 kypsää tomaattia viipaleina
- vastajauhettua mustapippuria
- ruokajogurttia
- Yhdelle
- 1 dl pakastettuja lakkoja, karhunvatukoita tai vadelmia
- 1 banaani
- 1 dl maustamatonta, kevyttä jogurttia
- ½ dl kevytmaitoa
Valmistusohje
Valmista ensin keitto. Pane keittoainekset tehosekoittimeen soseuta tasaiseksi. Voit myös soseuttaa sauvasekoittimella.
Pane keitto kylmään vetäytymään.
Valuta leipä viipaleiden päälle oliiviöljyä.
Paahda grillissä pekoni ja leipäviipaleet. Pane rucolanlehdet ja tomaattiviipaleet leivän päälle. Aseta leivälle lopuksi pekoni viipale. Nauti kylmän keiton kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan