Kuorrutetut perunat, vihersalaatti ja tsatsiki

Rapeat perunat ja ihanan valkosipulinen tsatsiki maistuvat taivaalliselta yhdessä!

Perunat

  • 1 kg kypsiä perunoita
  • oliiviöljyä
  • perunakuorrutetta

Vihersalaattti

  • 1 lollorossosalaatti
  • 1 tammenlehtisalaatti
  • 1 punasalaatti
  • 1 friseesalaatti
  • 1 punasipuli
  • 2 tomaattia
  • 1 kurkkua
  • oliiviöljyä

Tsatsiki

  • 200 g maustamatonta jogurttia
  • puolikas kurkku
  • 1 valkosipulinkynsi
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 1 rkl sokeria
  • tuoretta minttua
  • tuoretta lehtipersiljaa
  • ripaus suolaa
  • sitruunanmehua

Valmistusohje

Pyörittele perunat öljyssä. Ripottele perunoiden päälle kuorruteseos.

Paista uunissa 185-astetta noin 20 minuuttia.

Revi ja pese sekä kuivaa salaatit. Viipaloi tomaatit sekä kurkku. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi. Sekoita salaatti, mausta suolalla ja mustapippurilla sekä oliiviöljyllä.

Kuori kurkku ja raasta se raastimella. Hienonna valkosipulinkynsi sekä pieni pala inkivääriä.

Hienonna tuoreet yrtit. Sekoita kaikki aineet keskenään. Mausta suolalla ja sitruunamehulla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!