Kuorrutetut perunat, vihersalaatti ja tsatsiki
Rapeat perunat ja ihanan valkosipulinen tsatsiki maistuvat taivaalliselta yhdessä!
- Ruokavalio: Kasvisruoka, Gluteeniton, Kananmunaton
Perunat
- 1 kg kypsiä perunoita
- oliiviöljyä
- perunakuorrutetta
Vihersalaattti
- 1 lollorossosalaatti
- 1 tammenlehtisalaatti
- 1 punasalaatti
- 1 friseesalaatti
- 1 punasipuli
- 2 tomaattia
- 1 kurkkua
- oliiviöljyä
Tsatsiki
- 200 g maustamatonta jogurttia
- puolikas kurkku
- 1 valkosipulinkynsi
- pala tuoretta inkivääriä
- 1 tl oliiviöljyä
- 1 rkl sokeria
- tuoretta minttua
- tuoretta lehtipersiljaa
- ripaus suolaa
- sitruunanmehua
Valmistusohje
Pyörittele perunat öljyssä. Ripottele perunoiden päälle kuorruteseos.
Paista uunissa 185-astetta noin 20 minuuttia.
Revi ja pese sekä kuivaa salaatit. Viipaloi tomaatit sekä kurkku. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi. Sekoita salaatti, mausta suolalla ja mustapippurilla sekä oliiviöljyllä.
Kuori kurkku ja raasta se raastimella. Hienonna valkosipulinkynsi sekä pieni pala inkivääriä.
Hienonna tuoreet yrtit. Sekoita kaikki aineet keskenään. Mausta suolalla ja sitruunamehulla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa