Kuorrutetut fileemedaljongit
Ruokalaji sille, joka haluaa, että ruoka on valmista kun vieraat tulevat. Liha pysyy mehevänä hyydytetyn consommén alla.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kahdeksalle
- 1 kg possun sisäfileetä
- 150 g levitettävää pasteijaa
- 1 dl vatkattua kermaa
- 1 prk consomméta
- 2-3 rkl sherryä
- 1 purkki tryffelikorviketta
- 2-3 liivatelehteä
- 1 prk latva-artisokansydämiä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa filee 4 sentin paloiksi. Painele palat litteämmiksi, mausta ja paista molemmilta puolilta.
2. Aseta palat vadille ja jäähdytä. Laita liivatelehdet likoon veteen 5 minuutiksi. Kuumenna consommé, johon on sekoitettu sherry. Ota liivatteet liosta ja liuota ne kuumaan liemeen. Laita jääkaappiin, kunnes liemi alkaa hyytyä.
3. Sekoita pasteija kerman kanssa, pursota lihapaloille.
4. Asettele artisokansydämet vierelle. Lusikoi consomméta kaiken ylle, kun se alkaa hyytyä. Sirottele päälle tryffelikorviketta. Keitettyä, puristettua perunaa lisäksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti