Kuorrutetut fileemedaljongit

Ruokalaji sille, joka haluaa, että ruoka on valmista kun vieraat tulevat. Liha pysyy mehevänä hyydytetyn consommén alla.

Kahdeksalle

  • 1 kg possun sisäfileetä
  • 150 g levitettävää pasteijaa
  • 1 dl vatkattua kermaa
  • 1 prk consomméta
  • 2-3 rkl sherryä
  • 1 purkki tryffelikorviketta
  • 2-3 liivatelehteä
  • 1 prk latva-artisokansydämiä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa filee 4 sentin paloiksi. Painele palat litteämmiksi, mausta ja paista molemmilta puolilta.

2. Aseta palat vadille ja jäähdytä. Laita liivatelehdet likoon veteen 5 minuutiksi. Kuumenna consommé, johon on sekoitettu sherry. Ota liivatteet liosta ja liuota ne kuumaan liemeen. Laita jääkaappiin, kunnes liemi alkaa hyytyä.

3. Sekoita pasteija kerman kanssa, pursota lihapaloille.

4. Asettele artisokansydämet vierelle. Lusikoi consomméta kaiken ylle, kun se alkaa hyytyä. Sirottele päälle tryffelikorviketta. Keitettyä, puristettua perunaa lisäksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!