Kuorrutettu broileri ja punajuuripaistos

Makuja-kokki Henri Alén loihtii viikonlopuksi maukkaan annoksen broilerin ystäville. Juustoinen herkku toimii loistavasti kevyen ja pirtsakan punajuuripaistoksen kanssa.

Ainekset

  • 4 broilerin rintaleikettä
  • 1 paketti perinteistä kotijuustoa
  • 2 rkl valmista punaista pestoa
  • 400 g kuorittua punajuurta
  • 1 sipuli
  • 2 tl kaprista
  • 5 lehteä salviaa
  • rypsiöljyä paistamiseen
  • 1 rkl voita
  • 1 sitruuna
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Paista broileriin kaunis väri kuumalla pannulla. Aseta palat uunivuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa kotijuusto viipaleiksi ja aseta viipaleet broilerin päälle.

Sivele juuston pintaan vielä punaista pestokastiketta. Paista 190-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia.

Kuori ja keitä punajuuret kypsiksi. Sen jälkeen kuutioi ne. Kuori sipuli ja hienonna se. Lämmitä voi pannussa kuumaksi ja lisää mukaan sipuli ja punajuuret.

Paista kovalla lämmöllä muutama minuutti. Vähennä lämpöä ja lisää mukaan kaprikset ja hienonnettu salvia. Mausta lopuksi tilkalla sitruunanmehua sekä suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.