Kuorrutettu broileri ja punajuuripaistos
Makuja-kokki Henri Alén loihtii viikonlopuksi maukkaan annoksen broilerin ystäville. Juustoinen herkku toimii loistavasti kevyen ja pirtsakan punajuuripaistoksen kanssa.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 4 broilerin rintaleikettä
- 1 paketti perinteistä kotijuustoa
- 2 rkl valmista punaista pestoa
- 400 g kuorittua punajuurta
- 1 sipuli
- 2 tl kaprista
- 5 lehteä salviaa
- rypsiöljyä paistamiseen
- 1 rkl voita
- 1 sitruuna
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Paista broileriin kaunis väri kuumalla pannulla. Aseta palat uunivuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa kotijuusto viipaleiksi ja aseta viipaleet broilerin päälle.
Sivele juuston pintaan vielä punaista pestokastiketta. Paista 190-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia.
Kuori ja keitä punajuuret kypsiksi. Sen jälkeen kuutioi ne. Kuori sipuli ja hienonna se. Lämmitä voi pannussa kuumaksi ja lisää mukaan sipuli ja punajuuret.
Paista kovalla lämmöllä muutama minuutti. Vähennä lämpöä ja lisää mukaan kaprikset ja hienonnettu salvia. Mausta lopuksi tilkalla sitruunanmehua sekä suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Anun mokkakakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti