Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kuorrutettu broileri ja punajuuripaistos

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Makuja-kokki Henri Alén loihtii viikonlopuksi maukkaan annoksen broilerin ystäville. Juustoinen herkku toimii loistavasti kevyen ja pirtsakan punajuuripaistoksen kanssa.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Ainekset

  • 4 broilerin rintaleikettä
  • 1 paketti perinteistä kotijuustoa
  • 2 rkl valmista punaista pestoa
  • 400 g kuorittua punajuurta
  • 1 sipuli
  • 2 tl kaprista
  • 5 lehteä salviaa
  • rypsiöljyä paistamiseen
  • 1 rkl voita
  • 1 sitruuna
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Paista broileriin kaunis väri kuumalla pannulla. Aseta palat uunivuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa kotijuusto viipaleiksi ja aseta viipaleet broilerin päälle.

Sivele juuston pintaan vielä punaista pestokastiketta. Paista 190-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia.

Kuori ja keitä punajuuret kypsiksi. Sen jälkeen kuutioi ne. Kuori sipuli ja hienonna se. Lämmitä voi pannussa kuumaksi ja lisää mukaan sipuli ja punajuuret.

Paista kovalla lämmöllä muutama minuutti. Vähennä lämpöä ja lisää mukaan kaprikset ja hienonnettu salvia. Mausta lopuksi tilkalla sitruunanmehua sekä suolalla ja pippurilla.

Lisää aiheesta:

Maustettu kokonainen broileriBroilerinmaksasalaattiHerraskartanon kananpoikaHalloumijuustoa paahdettujen juuresten keraPariloitua naudanmaksaa ja vadelma-viinietikkakastikettaPestotäytteinen broilerinfilee ja voissa paistetut kasvikset
BroileriMakujaGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Broileri
  • 04.05.202010:22
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Broileripyörykät – Kari Aihisen helppo resepti

  • 09.04.202010:53
    Uunibroileri

    Pirikanaa Hans Välimäen tapaan eli piri-piri -broileria

  • 31.03.202010:56
    Aasialainen ruoka

    Helppo cashew-kanakastike

  • 12.03.202012:19
    Uunibroileri

    Maitokana Jamie Oliverin tapaan – "Kaikkien aikojen paras kanaresepti"

  • 10.02.202012:26
    Kanapasta

    Katin salmiakkikanapasta – helppo broileriruoka, joka ei jätä ketään kylmäksi