Kuorettomat minipiiraat ricottan kera

Nämä minipiiraat tunnustavat italialaista väriä ja ne leivotaan muffinivuoissa. Siitä huolimatta, ettei niissä ole piiraskuorta, ne ovat täyttäviä.

12 pientä piirasta

  • 500 g tuoretta pinaattia
  • 500 g ricotta-juustoa
  • 1,5 dl kermaviiliä
  • mustapippurirouhetta
  • 2 munaa
  • 1 1/4 dl parmesaaniraastetta
  • ½ dl paahdettuja pinjansiemeniä
  • 1 rkl lehtipersiljasilppua

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Keitä kattilassa reilusti vettä. Kasta pinaatteja kiehuvaan veteen 5 sekunniksi. Silppua pinaatit ja purista ne kuiviksi. Raasta parmesaani, rouhi pinjansiemenet ja silppua lehtipersilja.

2. Laita ricotta monitoimikoneeseen ja aja tasaiseksi, paksuksi seokseksi. Yhdistä ricotta, kermaviili ja pippuri. Vatkaa munat toisessa kulhossa ja sekoita sitten ricottaseokseen. Lisää pinaatti, parmesaani, pinjansiemenet ja persilja.

3. Voitele 12 muffinivuokaa ja lusikoi nokare seosta jokaiseen vuokaan. Paista 30 minuuttia, tai kunnes piirailla on kiinteä koostumus ja kaunis kullanruskea väri.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!