Kuohuva kanakeitto
Superhelppo keitto, joka on vartissa valmista, kun teet kanaliemen kuutioista, otat maissit pakastimesta tai purkista ja käytät valmiiksi grillattua broileria. Toisaalta, jos haluat keitosta salonkikelpoisen, jopa juhlavan, vaahdota vähän maitoa ja sekoita se keittoon juuri ennen tarjoilua.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Neljälle
- 1 sipuli
- 400 g maissia
- 1 l kanalientä (vettä + liemikuutioita)
- 2 dl ruokakermaa
- 1 tl suolaa
- 1 dl rasvatonta maitoa
- 1 grillattu broileri
- 4 oksaa lehtipersiljaa
Valmistusohje
1. Kuori ja silppua sipuli. Valuta maissi. Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi, lisää kerma ja sitten sipuli ja maissi. Keitä kannen alla 10 minuuttia. Mausta suolalla. Soseuta keitto sauvasekoittimella suoraan kattilassa. Vaahdota kulhossa rasvatonta maitoa (esim. sauvasekoittimella) ja nostele keiton joukkoon juuri ennen tarjoilua.
2. Poista broilerista nahka ja luut ja kuutioi liha. Silppua persilja.
3. Jaa kanapalat ja persilja lautasille ja kaada kuumaa keittoa päälle. Tarjoa leipää lisänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka