Leivo itse sämpylöitä, niin tiedät mitä syöt. Valmis sämpyläjauhoseos tuo varman hyvän koostumuksen sämpylöille helpolla. Kaada vain hyvin kohonnut taikina pellille, kohota jaa neliöiksi ja paista.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
24-30 kpl
- 50 g hiivaa
- ½ l vettä
- 1-2 tl suolaa
- ¾ dl siirappia
- 10 dl Myllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
- 1 rkl kuminaa
- 50 g pehmeää voita tai margariinia
Päälle
- kuminaa
Valmistusohje
Reseptin tarjoaa:
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, siirappi, kuminat ja alusta sämpyläjauhoilla löysäksi taikinaksi, lisää alustuksen välillä pehmeä rasva taikinaan. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.
Sekoita kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja levitä se siihen tasaiseksi levyksi. Anna kohota hyvin peitettynä esim. leivinpaperilla.
Jaa kohonnut taikinalevy jauhotetulla veitsellä tai taikinapyörällä 7 x 7 neliöiksi. Voitele vedellä tai kananmunalla ja ripottele pinnalle kuminaa. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.